Сьогодні, 4 березня, у місті Красноград працівники Красноградського відділу поліції разом із представником Громадянської мережі ОПОРА зафіксували розклеювання агітаційних листівок на користь кандидатки у ВО №179 Юлії Світличної на електроопорах.

Відповідний факт був виявлений на вулиці Полтавський у місті Красноград. Представники поліції затримали осіб, які розповсюджували агітаційні друковані матеріали на користь кандидатки Юлії Світличної. Вони розклеювали листівки на електроопорах, що заборонено законодавством.

У зв'язку з виявленим фактом представники поліції на місці склали протокол за ст. 212-14 Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Довірена особа кандидатки у народні депутати Юлії Світличної Анатолій Попов зазначив, що складений протокол буде оскаржуватись у судовому порядку.

Згідно з частиною 8 статті 69 Закону України «Про вибори народних депутатів України» місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування не пізніше як за сто днів до виборів відводять місця у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації з додержанням принципу рівних умов.

13 січня 2020 року Красноградська міська рада визначила місця для розміщення передвиборчої агітації. Згідно з Розпорядженням №6 місцями для розміщення матеріалів передвиборної агітації визначено стенди Красноградського комбінату комунальних підприємств та дошки оголошень, розміщені на входах до багатоквартирних будинків міста. Як зазначено в розпорядженні, Красноградський комбінат комунальних підприємств та житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство має забезпечити зняття усіх агітаційних матеріалів на визначених місцях по завершенню агітаційної кампанії (з 24 години 13 березня). Контроль за виконанням розпорядження здійснюється Красноградським міським головою Володимиром Максимом. 

А відповідно до статті 212-14 КУпАП порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином – тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи матеріалів політичної реклами підприємствами - розповсюджувачами реклами – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №179 відбудуться 15 березня 2020 року. Вибори відбудуться у зв’язку з призначенням Олексія Кучера, що представляв 179 ВО У Верховній Раді (фракція «Слуга народу»), головою Харківської обласної державної адміністрації. Громадянська мережа ОПОРА здійснює спостереження за перебігом виборчого процесу.

Згідно з «Прикінцевими та перехідними положеннями» Виборчого кодексу України проміжні вибори у 179 ВО відбудуться за Законом України «Про вибори народних депутатів України» 2012 року.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]