Центральна виборча комісія на своєму засіданні 3 березня скасувала реєстрацію кандидатів у народні депутати України в ОВО № 179 Вікторії Алєксєйчук та Олександра Діденко у зв'язку із заявами кандидатів про відмову від балотування.

Олександр Діденко балотувався як самовисуванець, є членом політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». Вікторія Алєксєйчук була висунута від політичної партії «Слуга народу», є членом цієї ж партії.

Як зазначається на офіційній сторінці політичної партії «Слуга народу», «для партії важливіше, щоб у парламенті з’явився ще один досвідчений політик із реальною і заслуженою підтримкою у суспільстві та щоб між нашою політичною силою і ним була побудована нормальна співпраця. Тим більше, що Юлія Світлична (авт. – кандидатка у 179 ВО, самовисування, колишня очільниця ХОДА) має ті принципи, за якими відбираємо кандидатів і ми: особиста чесність та порядність, незаплямованість корупцією, здатність втілювати стратегію невпинних позитивних змін у країні».

Особисто зв’язатися із кандидаткою Алєксєйчук представникам ОПОРИ не вдалося. 

Олександр Діденко у свою чергу зазначив: «Маю намір змінити вектор своєї роботи та працювати на місцях». 

Згідно з пунктом 1 частини п’ятої статті 61 Закону України про вибори народних депутатів, кандидати могли звернутись до ЦВК із заявою про відмову балотуватися до 2 березня включно.

Раніше, 27 лютого, Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати України в ОВО № 179 Михайла Соколова, який балотувався як самовисуванець також у зв'язку із заявою кандидата про відмову від балотування.

Громадянська мережа ОПОРА зібрала відомості щодо всіх зареєстрованих кандидатів в окрузі 179. Зі списком зареєстрованих кандидатів можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 179 відбудуться 15 березня 2020 року, у зв’язку з призначенням Олексія Кучера, що представляв 179 ВО У Верховній Раді (фракція «Слуга народу»), головою Харківської обласної державної адміністрації. Громадянська мережа ОПОРА здійснює спостереження за перебігом виборчого процесу.

Згідно з «Прикінцевими та перехідними положеннями» Виборчого кодексу України, проміжні вибори у 179 ВО відбудуться за Законом «Про вибори народних депутатів України» 2012 року.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]