Спостерігачі ОПОРИ виявили факти розповсюдження друкованих матеріалів проти одного з кандидатів у народні депутати у 179 ВО.

25 лютого на фейсбук-сторінці «Слобожанский политклуб» з’явилась інформація про те, що у 179 виборчому окрузі розповсюджують листівки, що містять ознаки «чорного піару» проти кандидата у 179 ВО від політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Ігоря Швайки.

Сьогодні, 26 лютого, спостерігачі ОПОРИ виявили відповідні друковані матеріали у м. Красноград. Листівка містить наступний текст про кандидата, в якому вказується, що він «причетний до рейдерських захоплень підприємств в Харківській області та махінаціям з акціями….» та інша інформація, яку можна розцінити як агітацію проти.

Сам кандидат у народні депутати Ігор Швайка оцінює це як брудну технологію. За його словами, вони в поліцію не звертались, адже зайняті роботою з виборцями.

«Це брудні технології. У нас кандидатки не можуть грати чесно. Нам ніколи звертатись до поліції, бо ми працюємо з виборцями», - коментує Ігор Швайка.

Відповідно до частини 10 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію - суб'єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку.

Нагадаємо, проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 179 відбудуться 15 березня 2020 року, у зв’язку з призначенням Олексія Кучера, що представляв 179 ВО У Верховній Раді (фракція «Слуга народу»), головою Харківської обласної державної адміністрації. Громадянська мережа ОПОРА здійснює спостереження за перебігом виборчого процесу.

Згідно з «Прикінцевими та перехідними положеннями» Виборчого кодексу України, проміжні вибори у 179 ВО відбудуться за Законом «Про вибори народних депутатів України» 2012 року.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]