Біля окружної комісії у Миронівці спостерігачі ОПОРИ помітили членів ДВК, які заповнювали протоколи про підрахунок голосів. Більше того, спеціальні пакети для протоколів були невикористані й лежали в авто, де сиділа комісія. Як наслідок, ОВК прийняла рішення про повторний підрахунок голосів, а поліція порушила кримінальну справу.

Близько 13 години,  перебуваючи на вулиці біля окружної виборчої комісії 93 ВО, спостерігачка ОПОРИ помітила автівку, яка  стояла навпроти центрального входу до приміщення ОВК. Її увагу привернули відчинені двері з боку переднього пасажирського сидіння та дві жінки, які стояли поруч. Підійшовши ближче, спостерігачка помітила  на передньому сидінні жінку, яка щось писала. Як виявилося, вона заповнювала протоколи підрахунку голосів. З'ясувалося, що це член дільничної виборчої комісії №320121.

Після запитання спостерігачки, що жінка робить, вона  почала ховати протоколи під водійське сидіння і стверджувати, що нічого не робила. Тоді спостерігачка почала відеофіксацію. Також пояснила членам цієї комісії, що своїми діями вони порушують законодавство. На що вони стверджували, що нічого поганого не зробили, просто їм треба було переписати протоколи, мовляв, їхня колега, секретар комісії, заповнила неохайно та з граматичними помилками. Однак при цьому з‘ясувалося, що цю ДВК ще не приймала ОВК, відтак і на уточнення протоколів їх не відправляли. Більше того, сек’юр-пакети для протоколів були порожні й лежали невикористані на задньому сидінні авто.

Далі члени цієї комісії хотіли просто втекти з місця події, мотивуючи це тим, що вони «так більше не будуть» і поїдуть на ДВК писати протоколи. Але коли вони побачили, що спостерігачі викликають  поліцію, то все ж залишилися. Між тим, спочатку з поліцією зв'язатися не вдалося. Тому спостерігачі вирішили, що про дану ситуацію має дізнатися ОВК і залишити дільничну комісію на перерахунок голосів, відповідно до ч. 11 ст. 94 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Члени ДВК погодилися йти до ОВК, однак черга з інших дільничних комісій їх не пропускала, тому довелося звернутися до поліцейських на вході та пояснити ситуацію. Відтак поліцію викликали вже вони. Після надання усіх пояснень, члени дільничної виборчої комісії №320121 прийшли до ОВК. Однак голова окружної виборчої комісії, побачивши незапаковані протоколи, повідомила усіх присутніх, що прийняти такі результати вони не можуть і запропонувала проголосувати членам ОВК, щоб залишити цю дільницю на перерахунок. Рішення прийняли одноголосно.

Пізніше слідчий поліції Тарас Тимошенко повідомив спостерігачці, що у комісії вилучили протоколи, які були в автомобілі. А стосовно інциденту внесли відомості до ЄРДР та порушили кримінальну справу. Про кримінальне провадження  йдеться і на сайті Нацполіції Київщини. У повідомленні зазначається, що поліція приїхала на місце події за викликом спостерігачів ОПОРИ. При перевірці правоохоронці  встановили, що члени ДВК села Гута складали протоколи про підрахунок голосів виборців за територією виборчої дільниці та мали при собі печатку. У зв’язку з цим порушенням виборчого законодавства, відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 158 «Фальсифікація виборчих документів» Кримінального кодексу України. Це  передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.