Спостерігачі ОПОРИ зафіксували на двох виборчих дільницях Сумщини (157 та 161 округи) порушення процедури підрахунку бюлетенів. ОВК Сумщини продовжують роботу з опрацювання протоколів ДВК.

Зокрема, спостерігачі ОПОРИ зафіксували порушення передбаченої законодавством процедури підрахунку голосів на виборчій дільниці №590981 (місто Суми, 157 виборчий округ) - там члени ДВК відкрили всі виборчі скриньки відразу, і, не розділяючи бюлетені, почали підрахунок голосів.

Схожу ситуацію було зафіксовано на виборчій дільниці №590844 (місто Ромни, 161 виборчий округ).

Тим часом ОВК області продовжують прийом протоколів про підрахунок голосів.

У 158 виборчому окрузі “загубили” одну з ДВК. Зокрема, представники ДВК №590031 (село Горобівка Білопільського району) не дочекались розгляду свого протоколу про підрахунок голосів і залишили приміщення ОВК. Після того, як спостерігач ОПОРИ звернувся до окружної виборчої комісії, закріплений за цією ДВК куратор зв'язався телефоном з представниками комісії і вмовив їх повернутись до приміщення ОВК. До цього голова ДВК Алла Муха, відповідаючи  на питання спостерігача ОПОРИ по телефону, заявила: “Треба було розглядати (протокол - ОПОРА) коли ми були там. Ми вже дома спимо.” Приблизно о 4 ранку четверо представників цієї дільниці повернулись на ОВК. Протокол підрахунку голосів ДВК №590031 було повернуто на уточнення. У спілкуванні зі спостерігачем ОПОРИ члени ДВК заявили, що “все зробили правильно”, покинувши виборчу документацію на ОВК.

Крім того, до цього голова ДВК №590606 (село Руднівка Сумського району) у спілкуванні зі спостерігачем ОПОРИ нарікала на погану організацію процесу прийому протоколів в ОВК 158 виборчого округу: “Ми приїхали десь годину тому, по факту тут було близько 20 дільниць - це по максимуму я вам називаю: приблизно 20 комісій привезли свої бюлетені. Нам дали 78-мий номерок, аргументуючи це тим, що інші комісії стоять десь біля АТБ або йдуть пішки. Ми вважаємо, що комісії мають видавати номерки у живій черзі. Я спостерігала як заходили перших десь десять дільниць. З них половини не було вже. Тобто номерок у них є вже, а вони ще не змогли приїхати. Я не знаю, чи впливає це якось на виборчий процес, на результати виборчого процесу, але це не чесно”.

Загалом атмосфера на 158 ОВК доволі напружена.

Зауважимо, що процедура підрахунку голосів визначена статтею 90 Закону України “Про вибори народних депутатів України”. Зокрема, відповідно до частин 2 та 3 статті 90 згаданого Закону виборчі скриньки відкриваються дільничною виборчою комісією почергово. Першими відкриваються переносні виборчі скриньки, що використовувалися при голосуванні виборців за місцем перебування, а останніми відкриваються, у разі їх наявності, виборчі скриньки з пошкодженими печатками або пломбами, а також іншими пошкодженнями, виявленими під час голосування.

При цьому, при відкритті непошкодженої виборчої скриньки її вміст висипається на стіл, за яким розміщуються члени дільничної виборчої комісії. При цьому перевіряється наявність у виборчій скриньці контрольного листа (у переносній виборчій скриньці - контрольних листів).

Відповідно до вимог частини 1 статті 93 Закону України “Про вибори народних депутатів України”, транспортування протоколів підрахунку голосів та бюлетенів здійснюється членами дільничної виборчої комісії звичайної або спеціальної виборчої дільниці - представниками чотирьох різних партій, кандидатів у депутати, а саме: головою та заступником голови дільничної виборчої комісії та двома членами цієї виборчої комісії - представниками двох інших партій, кандидатів у депутати, які набрали найбільшу кількість голосів на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі.

Відповідно до частин 4 та 5 статті 94 згаданого Закону на засіданні окружної виборчої комісії, зазначеному в частині першій цієї статті, голова окружної виборчої комісії приймає запечатані пакети з протоколами дільничних виборчих комісій, розпечатує їх та оголошує зміст протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на відповідних виборчих дільницях у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та одномандатному окрузі, а також приймає запечатані пакети з іншими виборчими документами. Час прийняття окружною виборчою комісією протоколів дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та одномандатному окрузі, перелік прийнятих виборчих документів і занесені до протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці відомості фіксуються у протоколі засідання окружної виборчої комісії.  При прийнятті документів дільничної виборчої комісії окружна виборча комісія перевіряє комплектність документів та цілісність упаковки усіх пакетів з виборчими документами. При цьому кожний член комісії має право оглянути кожний пакет з документами. У разі повної комплектності виборчих документів та цілісності упаковки усіх пакетів відкриваються почергово пакети з протоколами про підрахунок голосів на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та одномандатному окрузі та оголошуються відомості, зазначені у них. За результатами розгляду документів дільничної виборчої комісії та скарг про порушення вимог цього Закону під час проведення голосування та підрахунку голосів на виборчій дільниці, а також під час транспортування виборчих документів до окружної виборчої комісії, що надійшли до окружної виборчої комісії на момент прийняття документів дільничної виборчої комісії, окружна виборча комісія окремо по виборах у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі приймає одне з рішень: 1) прийняти виборчі документи від дільничної виборчої комісії та врахувати відомості протоколів про підрахунок голосів на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та (або) одномандатному окрузі при встановленні підсумків голосування в межах виборчого округу; 2) відмовити у прийнятті виборчих документів по загальнодержавному округу в межах одномандатного округу та (або) одномандатному округу від дільничної виборчої комісії та зобов'язати дільничну виборчу комісію виправити виявлені недоліки шляхом складання протоколу (протоколів) з поміткою "Уточнений"; 3) провести повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці в порядку, встановленому цим Законом по виборах у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та (або) в одномандатному окрузі.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.