В 27 виборчому окрузі (м. Дніпро) на території всіх дільничних виборчих комісій спостерігачі ОПОРИ виявили неналежним чином оформлені інформаційні плакати кандидатів

Спостерігач ОПОРИ виявив на дільницях виборчого округу №27 в Дніпрі інформаційні плакати з біографічними довідками кандидатів, які мають бути розміщені на кожній дільниці, неналежної якості.

Так, в деяких кандидатів замість повністю записаних імені та по батькові надруковані лише ініціали. Деякі плакати роздруковані на аркушах формату А4.

 

Голова окружної комісії №27 Людмила Панишева зазначила спостерігачу ОПОРИ, що представники комісії брали інформацію з сайту Центральної виборчої комісії і на той час інформація була не повною. Так, голова комісії повідомила, що до комісії звертались представники кандидатів, тож, наразі на дільницях доклеюють біографічні відомості про кандидатів, яких не вистачає.

19 липня ОВК №27 ухвалила рішення, в якому зазначила, що «Від довіреної особи від політичної партії «Слуга народу» надійшла скарга про виявлення не повного тексту інформації про кандидата, а саме не зазначено суб'єкта подання, біографічні дані, оскільки кошторисом не передбачено повторний друк інформаційних плакатів було прийнято рішення надрукувати додаткову інформацію на принтері і додати до плакатів».

Нагадаємо, про розмір, форму, поліграфічне виконання інформаційних плакатів визначено в Постанові ЦВК.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)