21 липня невідома людина повідомила поліцію про замінування КПВВ Майорське, що в селищі Зайцевому Донецької області (виборчий округ №51). Про це повідомив прес-офіцер Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України Олег Личковський.

У коментарі ОПОРІ Олег Личковський зауважив, що після перевірки КПВВ та прилеглої до нього території вибухонебезпечних предметів не виявлено. Інформація про замінування не підтвердилась.

«Розмінувальні групи ДСНС та національної поліції завершили свою роботу, будь-яких вибухонебезпечних предметів на території КПВВ та прилеглій території не виявлено, і о 9:35 КПВВ Майорське продовжило свою роботу. Пропуск осіб та транспортних засобів через лінію розмежування поновлений», - розповів прес-офіцер.

Підрозділи Держприкордонслужби зі складу Об’єднаних сил посилили заходи служби в КПВВ. «Були залучені додаткові прикордонні наряди з перевірки паспортних документів і огляду транспортних засобів з метою пришвидшення оформлення осіб, що накопичились за час перевірки території КПВВ. Наразі усі КПВВ на лінії розмежування функціонують згідно літнього графіку роботи у штатному режимі», - підсумував Олег Личковський.

Станом на 12 годину з сайту поліції Донеччини стало відомо, що наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження щодо фейкового дзвінку, який може кваліфікуватись як завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності. Відповідальність за таки дії передбачається згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Громадське спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.