За словами чиновника, вже завершено розробку програмного забезпечення і мережі пунктів для реєстрації учасників тестування. Бажаючий складати незалежне тестування повинен зробити певні кроки, починаючи від обрання предметів і завершуючи отриманням запрошення на ЗНО. "Вже сьогодні абітурієнт може ознайомитися з усіма умовами", - сказав І.Лікарчук.

Для прийому заявок на тестування по країні створено 11 тисяч 283 центри і 183 єдиних цетрів. І.Лікарчук наголосив, що при необхідності кількість таких центрів може бути збільшено, а от терміни встановлені на реєстрацію змінюватися вже не будуть. Після реєстрації учасників ЗНО буде виділено два місяці на підготовку до нього.

У цьому році кожен учасник незалежного оцінювання отримає можливість складати тестування не більше ніж з п`яти предметів, а також зможе обирати мову, на яку будуть перекладені завдання.

Директор центру оцінювання якості освіти повідомив, що ще триває реєстрація учасників пробного тестування. На сьогоднішній день через Інтернет зробило заявки 136 тисяч 700 осіб, які виявили баждання скласти 382 тисячі 950 тестів, і 60% з них вже сплатили вартість пробного тестування. "Щодня кількість бажаючих взяти участь у пробному тестуванні збільшується", - сказав він, додавши, що реєстрація на пробні тести продовжуватиметься до 1 грудня.

З детальною інформацією щодо проведення і реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання можна ознайомитися на офіційному сайті УЦОЯО.

УКРІНФОРМ