У Вінницькій області на виборчому окрузі №17 (центр – місто Ладижин) заявили про напад кандидат у народні депутати України та волонтер штабу іншого кандидата. Інформація про це опублікована у соціальній мережі Facebook.

Так, 17 липня чинний народний депутат України, кандидат у народні депутати по виборчому округу №17 Микола Кучер (самовисування) заявив про те, що проти нього було влаштовано провокацію.

Про це Микола Кучер написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. «Вчора у моєму рідному Тростянці, на вулиці, де живе моя мама, штабом опонента було влаштовано проти мене ПРОВОКАЦІЮ! Один із кандидатів разом зі своїми охоронцями, перекривши проїзд, зупинили мій автомобіль. Після того, як я вийшов з авто група невідомих мені людей почала заважати мені повернутись назад і продовжити рух, при цьому все це знімали на камеру телефону і провокували на агресивні дії з моєї сторони. Хочу зазначити, що у момент інциденту я був один, а зі сторони провокаторів було 6-ро осіб, двоє з них зі зброєю. Ще 2 автомати лежали в багажнику їх автівок. По факту цієї події я написав відповідну заяву до правоохоронних органів», - йдеться у дописі.

Також у той день кандидат у народні депутати України по виборчому округу №17 Андрій Красніцький (суб’єкт висування – ВО «Батьківщина») розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook відео, у якому повідомив, що було здійснено наїзд на волонтера, який допомагає у передвиборчій кампанії.

«Сьогодні біля нашого виборчого штабу у місті Тростянець сталася надзвичайна подія. На нашого друга волонтера, який допомагає у передвиборчій кампанії було здійснено наїзд діючим народним депутатом Миколою Кучером. Після чого, вийшовши з автомобіля, Mercedes GL Микола Кучер наніс тілесні ушкодження нашому другу. Також за нашими відомостями в межах 17 округу поселилося близько півтисячі молодиків спортивної форми, ціль яких зірвати вибори на 17 мажоритарному виборчому окрузі. Але нас не зламати. Нашу команду не вдасться нікому залякати. Ми продовжуємо боротьбу разом», - йдеться у відео.

У коментарі ОПОРІ начальниця відділу комунікацій поліції Вінницької області Анна Олійник повідомила, що обидва учасники даної ситуації звернулися із заявами до поліції.

«Поліцейські Тростянецького відділення поліції відразу зареєстрували заяви і проводиться перевірка. Обидва заявники від надання медичної допомоги і проходження судово-медичної експертизи відмовилися», - зазначила Анна Олійник.

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучатьсящепонад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallelvotetabulation) з метою отримання результатів виборів, що будутьнабагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)