15 липня в Полтаві чоловік напав на агітаційний намет кандидата в народні депутати в 145 виборчому окрузі Євгена Ніколаєнка («Європейська солідарність»). На чоловіка складено адміністративний протокол за дрібне хуліганство.

Подія трапилась поблизу зупинки «Провулок Латишева» близько 19 години.

«Мені зателефонували зі штабу і сказали, що в нас проблемна ситуація. Я якраз був неподалік, тому швидко приїхав на місце. Побачив вже розламаний агітаційний намет, порвані газети, а також як чоловік тримає за руку мою агітаторку. Коли я підійшов і намагався врегулювати ситуацію, чоловік разом з товаришем продовжили поводитись агресивно. Досить швидко після мене на місце приїхали правоохоронці, котрі й забрали хулігана у Київський райвідділ поліції. Потім мені жінка-агітаторка сказала, що він її сильно тягав за руки та плювався в неї. На руках у неї навіть лишились синці», – розповів ОПОРІ Євген Ніколаєнко.

(фото: www.facebook.com/EugenNikolayenko/posts/584603112364807)

Як повідомили ОПОРІ в поліції, відносно цього випадку складено адміністративний протокол.

«15 липня чоловік 1986 року народження в стані алкогольного сп’яніння пошкодив агітаційний намет кандидата в народні депутати Ніколаєнка, а також нецензурно виражався в адрес агітаторки кандидата. Його було затримано та складено адміністративний протокол за статтею 173 – дрібне хуліганство. Факт нанесення тілесних ушкоджень не було зафіксовано», – повідомив заступник начальника відділу комунікації ГУНП у Полтавській області Роман Гришин.

Згідно зі статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Раніше ОПОРА повідомляла про масове псування агітаційних білбордів партії «Європейська солідарність» в Полтаві.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)