Фонд імені кандидата у народні депутати у 162 виборчому окрузі (центр округу – місто Охтирка Сумської області) долучився до Фестивалю борщу. На заході присутніх безкоштовно пригощали борщем «за рецептом Івана Лозового», який є кандидатом у народні депутати.

14 липня 2019 року у місті Охтирка (центр 162 виборчого округу) «Благодійний фонд імені Івана Григоровича Лозового» (Іван Лозовий - кандидат у народні депутати у 162 виборчому окрузі, самовисуванець - ОПОРА) долучився до «Фестивалю борщу». Інформація про захід поширювалась на афішах у місті. На цих афішах зображено кандидата у народні депутати Івана Лозового в оточенні двох жінок. На афішах також розміщувався логотип «Фонд Івана Лозового».

З 16:00 14 липня 2019 року на центральній площі міста було розміщено кілька майданчиків (щонайменше 3), де можна було безкоштовно отримати тарілку борщу. Крім того, там були і інші товари, але їх продавали. Над місцями роздачі борщу висіли таблички «Борщ за рецептом Івана Лозового».

Всього, ймовірно, було роздано близько 900 літрів борщу.

Присутні на заході, з якими спілкувався спостерігач ОПОРИ, заявили: «Ми підійшли, спитали – скільки коштує борщ. Нам сказали – безкоштовно. Ну спасибі. Сьогодні день борщу, тому безкоштовно». Неподалік на цій же площі відбувався концерт, де виступали місцеві виконавці.

За телефонним номером кандидата Івана Лозового ніхто не відповідає. Довірена особа кандидата у народні депутати у 162 виборчому окрузі Івана Лозового Лілія Ричкіна (зареєстрована в якості довіреної особи постановою ЦВК № 1388 від 30.06.2019) у коментарі для ОПОРИ повідомила: «Організатором заходу виступали артисти. Наша була задача - інформаційне спонсорство.  Наші були плакати і рецепт. Ми платили з розрахункового рахунку за плакати, і там написано все: тираж і все таке... Ми підготувались і чотири години знімали відео по всьому фестивалю, щоб довести у суді чи будь-де, що кандидат Іван Лозовий не виступав, політичної реклами не було, агітації не було».

Нагадаємо, що  відповідно до пунктів 4-7 частини 2 статті 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України», передвиборна агітація може здійснюватись,  у тому числі, у формі  оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації політичної реклами, виступів, інтерв'ю, нарисів, відеофільмів, аудіо- та відеокліпів, інших публікацій та повідомлень, розповсюдження виборчих листівок, плакатів та інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації, розміщення друкованих агітаційних матеріалів чи політичної реклами на носіях зовнішньої реклами та проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів за підтримки партії - суб'єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати, а також оприлюднення інформації про таку підтримку. Відповідно до частини 3 статті 68 згаданого Закону України, використання символіки або логотипів партій - суб'єктів виборчого процесу, а так само повідомлення про підтримку партією - суб'єктом виборчого процесу або кандидатом у депутати видовищних чи інших публічних заходів або привернення уваги до участі у таких заходах партії - суб'єкта виборчого процесу чи певного кандидата у депутати, реклама друкованих видань (газет, журналів, книг), інших товарів та послуг з використанням прізвищ чи зображень (портретів) кандидатів, назв чи символіки партій - суб'єктів виборчого процесу є політичною рекламою.

У той же час, забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців (частина 14 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»).

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.