У першій половині липня Луганщину в рамках передвиборчої кампанії відвідали представники 5 політичних партій – суб’єктів виборчого процесу: «Опозиційної платформи – за життя», «Голосу», «Патріоту», «Слуги народу» та «Опозиційного блоку».

Про це повідомляють представники ОПОРИ з Луганщини.

Зокрема, 1-2 липня область з робочим візитом відвідали представники політичної партії «Голос» Соломія Бобровська (9 номер у списку), Ольга Стефанишина (10 номер), Роман Костенко (14 номер) та Олександра Дворецька (29 номер). Під час перебування у регіоні, 1 липня вони провели у Сєвєродонецьку зустріч з представниками місцевого активу та бізнесу, де розкривали суть своєї програми та мотиви балотування до Верховної Ради України. Наступного дня кандидати відвідали прифронтову зону, насамперед, місто Щастя та Станицю Луганську, де на той час тривала активна фаза розведення військ. Також під час свого перебування на Луганщині кандидати дали інтерв’ю на радіо «49 паралель» (місто Рубіжне),  суть якого зводилася до розкриття бачення ними майбутнього держави, основ національної безпеки та своєї місії у парламенті.

Наступного дня, 3 липня в області перебував лідер «Опозиційної платформи – за життя» Юрій Бойко, який відвідав агломерацію Лисичанськ – Сєвєродонецьк – Рубіжне. У Лисичанську під час спілкування з пресою Юрій Бойко розкритикував промислову політику Кабінету Міністрів України (насамперед,  заборгованість перед працівниками вугільних підприємств) та висловився за поновлення взаємовигідних соціально-економічних відносин з РФ. Також він представив Едуарда Щеглакова як кандидата від партії у 107 одномандатному виборчому окрузі (центр – місто Лисичанськ), і разом з ним та лідером обласної організації «Опозиційної платформи – за життя» Сергієм Дунаєвим поклав квіти до братської могили радянських воїнів. Згодом, у Сєвєродонецьку Юрій Бойко представив Валерія Черниша як кандидата у 106 окрузі, поклав з ним квіти до пам’ятника танку Т-34 та розповів пресі про своє бачення процесу досягнення миру та переговори з директором «Газпрому» РФ. У Рубіжному Юрій Бойко зустрівся з колективами Рубіжанського картонно-тарного комбінату та Луганського медичного університету, де розповідав, здебільшого, про свої плани та стратегію вирішення соціально-економічних питань населення. Крім того, під час заходу у самому місті Рубіжне він представив Олександра Чернецова як кандидата від партії у 112 одномандатному виборчому окрузі.

7 липня смт Новоайдар Луганської області відвідав лідер політичної партії «Патріот» Микола Голомша. Останній не тільки провів зустріч з місцевим активом і представив партійного кандидата в 113 окрузі – Валентину Ретівову, а й долучився до організації футбольного матчу за участю жіночої команди «Луганочка-Спартак».

10 липня в області відбулося декілька заходів за участю лідерів та віп-агітаторів політичних партій «Слуга народу» та «Опозиційний блок». Зокрема, близько опівдня «перший номер» «Слуги народу» у готельному комплексі «Мир» міста Сєвєродонецька надав прес-конференцію для представників ЗМІ та представив 6 кандидатів-мажоритарників від пропрезидентської партії на позачергових парламентських виборах. Згодом,  близько 15-30 Дмитро Разумков взяв участь у концерті на центральній площі міста Рубіжного, де спілкувався з місцевим населенням. Крім того, протягом дня Дмитро Разумков зустрівся з колективами Сєвєродонецького науково-виробничого об’єднання «Імпульс» та ПАТ «Лисичанськвугілля», де обговорив з присутніми проблеми місцевої промисловості.

Наприкінці дня у комплексі «Мир» лідер партії зустрівся з  представниками малого та середнього бізнесу області, де знову окремо представив мажоритарників та поспілкувався з присутніми на предмет відновлення економіки Донбасу, вирішення військового конфлікту та свого бачення подальших реформ у державі.    

Того ж дня місто Сєвєродонецьк відвідав  «перший номер» списку «Опозиційного блоку» Євгеній Мураєв, який зустрівся з пресою та симпатиками у Льодовому палаці в рамках форуму, де представив кандидата в 106 окрузі від «Опозиційного блоку» Володимира Строканя. Під час форуму Євгеній Мураєв презентував програму партії щодо виходу з кризи, бачення зовнішньої політики держави та окрему увагу приділив помірній критиці своїх політичних опонентів.

Незадовго до цього Євгеній Мураєв у супроводі Володимира Строканя також відвідав Попаснянський вагоноремонтний завод, де зустрівся з його керівництвом та робочим колективом. Зважаючи на те, що завод знаходиться у прифронтовій зоні, основне спілкування було присвячено обговоренню встановленню миру на Донбасі.

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучатьсящепонад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallelvotetabulation) з метою отримання результатів виборів, що будутьнабагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)