У Волинській області троє кандидатів-атовців заявили про підтримку один одного, а ще один кандидат зняв свою кандидату на користь чинного нардепа та кандидата по округу №21. Окрім того, ще двоє мажоритарників підтримали один одного на виборах, а ЦВК скасувала реєстрацію самовисуванця у межах округу №21.

4 липня зі спільним брифінгом виступили кандидати-мажоритарники по округу №22 Павло Данильчук («Громадянська позиція»), по округу №20 Вадим Ваврищук (самовисування) та волинянин-«списочник» Олександр Кралюк (№12 у списку «Громадянської позиції»). Усі вказані кандидати є учасниками бойових дій, тож вони засвідчили підтримку один одному та закликали опонентів  «не лити бруд» на кандидатів-атовців, а виборців – не продавати голоси.

«Нас сьогодні об’єднує військове побратимство, ми хочемо закликати всіх учасників бойових дій підтримати кандидатів у народні депутати, які є учасниками бойових дій. Другий заклик – що ми підтримуємо один одного, незалежно хто від якої політичної партії чи є самовисуванцем. І третє – закликаємо наших політичних ворогів олігархів не лити бруд і не займатися антиагітацією проти учасників бойових дій. Бо ми маємо свою ідею і можемо гідно на це відповісти», - зазначив Павло Данильчук.

Окрім того, про підтримку соратників 9 липня заявляв чинний голова Волиньради і кандидат у нардепи по округу №22 Ігор Палиця (самовисування). Зокрема, в ефірі місцевого телеканалу «Аверс» він заявив, що хоче щоб в ОВО №19 перемогу здобув чинний нардеп Ігор Гузь.

«По 19 окрузі я буду підтримувати і хочу щоб виграв Ігор Гузь. Це людина, яка знає весь округ і кожне село, людина настільки патріотично налаштована, що не дасть нікому, як сьогодні прийнято говорити, якихось «реваншів». І весь час він навіть мені не давав жити з обласною радою: весь бюджет віддайте йому на 19-й округ – так він казав мені», - зазначив Ігор Палиця.

Також кандидат заявив, що підтримує чинну нардепку Ірину Констанкевич, яка знову бореться за депутатський мандат на окрузі №23.

«По 23 окрузі я підтримую Констанкевич Ірину Мирославівну. Я бачив її роботу Верховній Раді. Мені подобалося наскільки вона вболівала за закон про освіту, за професійно-технічну освіту, за середню освіту. Вона фахівець в цій сфері і вже навчилася. Вона розуміє, як зробити так, щоб діти, які отримують диплом, мали можливість працевлаштуватися», - заявив Ігор Палиця.

Ірина Констанкевич висловила свою підтримку Палиці через відеоролик у соцмережі 10 липня. Кандидатка розповіла історію, як одного разу від імені фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» подарувала дівчинці із округу баян. Нині ця дівчинка – студентка консерваторії. За словами кандидатки, зустріч із Палицею кілька років тому стала для дівчинки доленосною, але насправді таких важливих кроків були сотні – для науковців, спортсменів, талановитих дітей тощо.

«Ігоре Петровичу, ми підтримуємо Вас у вашому висуванні по луцькому окрузі. Ми пишаємося тим, що є вашою командою і хочемо, щоб Волинь розуміла і цінувала ваш внесок у розвиток нашого міста та всієї Волині. Спасибі Вам за те, що ви робите для наших громад», - йдеться у відео.

Натомість народний депутат Ігор Гузь, який зараз також кандидує по 19 округу, на своїй офіційній сторінці «похвалився» підтримкою лідерки «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

 

В окрузі №21 кандидат Сергій Кошарук («Європейська Солідарність») засвідчив свою підтримку чинному нардепу та кандидату по округу №21 Степану Івахіву (самовисування). Таким чином, 5 липня 2019 року Центральна виборча комісія прийняла постанову №1507 про скасування реєстрації кандидата в одномандатному виборчому окрузі №21 Сергія Кошарука  через особисту заяву кандидата.

На своїй сторінці у Facebook 6 липня екс-кандидат Сергій Кошарук повідомив, що підтримує Степана Івахіва.

«Степан Івахів має конкретні думки і пропозиції щодо залучення значних ресурсів для округу та міста. Він запропонував спільно працювати над реалізацією окремих програм найближчим часом. Сподіваюся на плідні результати. Думаю, наша взаємодія буде для ковельчан корисною», - зазначає Сергій Кошарук.

Зауважимо також, що 9 липня стало ще на одного кандидата менше в межах одномандатного виборчого округу №21. Так, відповідно до постанови ЦВК № 1558 від 9 липня скасували реєстрацію само висуванця Івана Сидора.

Відповідно до частини 5 статті 61 Закону Украни «Про вибори Президента України», Центральна виборча комісія приймає рішення про скасування реєстрації кандидата у депутати в разі звернення кандидата у депутати не пізніш як за дванадцять днів до дня голосування із письмовою заявою про відмову балотуватися.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)