7 липня у Ковелі (виборчий округ №21) під час святкування Дня міста від Благодійного фонду «Патріоти Волині», який пов’язують із народним депутатом від округу та кандидатом Степаном Івахівим, місту подарували сертифікат на фонтан. Подарунок передала голова благодійного фонду, а сам нардеп виступив зі сцени з вітальним словом.

Зокрема, наприкінці святкувань на сцені ковельчан нагороджували державними нагородами, грамотами Верховної Ради України, тож вручати їх піднявся нардеп. Опісля його запросили до вітального слова.

«Доброго вечора ковельчани і гості нашого міста! Дякую ведучій за таке актуальне представлення мене на порозі виборів, але сьогодні немає ні кандидатів, ні депутатів - сьогодні є люди, які зібралися разом відсвяткувати день народження міста, яке вони дуже і дуже люблять. Тішуся, що маю честь черговий раз стояти на сцені, звертатися до вас і вітати зі святом. Дозвольте скористатися нагодою і подякувати вам за такий некороткий період гарної і ефективної разом роботи на благо Ковеля… Особливо хочу вам подякувати за те, що ковельчани, які дуже вимогливі і дуже мудрі, все таки мені повірили і дали мені вотум довіри», - розпочав Степан Івахів.

Кандидат у депутати додав, що з нагоди свята та з великої поваги «від себе» та помічників і колективу вітатиме музичним подарунком. Він нагадав, що веселитися допоможуть Ірина Білик, «ONUKA» та гурт «Mozgi» і Потап.

Опісля ведуча запросила на сцену мера міста Олега Кіндера, який вручив Степану Івахіву подяку. Ведуча ж оголосила, що впродовж багатьох років депутат є добрим другом міста, який турбується, щоб воно ставало ошатнішим і комфортнішим.

«Ваша щоденна робота є красномовнішою за слова. Люди, які працюють в сфері освіти, культури, спорту, медицини, комунального господарства, постійно відчувають вашу підтримку та допомогу», - зазначила вона.

Опісля ведуча заходу запросила на сцену голову правління фонду «Патріоти Волині» Наталію Маленицьку. Вона нагадала, що щороку благодійний фонд на день народження міста дарує хороші подарунки - стадіон, набережну, а минулоріч  - 2 млн грн на реконструкцію парку, кошти перераховані на рахунок підрядника і наступного тижня розпочнуться роботи.

«Зараз інтрига - який подарунок буде наступним? Ми довго думали, бо хотіли, щоб йому раділи і діти, і дорослі, щоб він давав позитивні емоції і був ознакою Ковеля. Сьогодні від Благодійного фонду «Патріоти Волині» ми даруємо Ковелю сертифікат на будівництво нового, сучасного, європейського фонтану», - додала Маленицька. Опісля ведуча також подякувала Степану Івахіву.

Про свою участь у святкуванні чинний народний депутат та кандидат написав також у соцмережі Facebook, де ще раз привітав із Днем міста та виклав декілька фото.

Зауважимо, що програму заходу, наприкінці якого виступив нардеп, анонсували на офіційному сайті Ковельської міськради на 5-7 липня як заходи з нагоди святкування Дня міста та 75-річниці його визволення. Зокрема, останнім «пунктом» третього дня святкування мав стати виступ відомого гурту «ONUKA» та співачки Ірини Білик. Однак у на білборді у місті, який анонсував виступ гурту йшлося що «Благодійний фонд «Патріоти Волині» запрошує на День міста Ковеля».

Благодійний фонд «Патріоти Волині», як уже повідомляла ОПОРА, на тому ж сайті Ковельради і а також у низці волинських інтернет-видань згадують поряд із ім’ям Степана Івахіва. Також на офіційному сайті Верховної Ради України зазначено, що Наталія Маленицька є помічником консультантом-нардепа за строковим трудовим договором на постійній основі.

«Згідно з частиною 3 статті 3 Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» благодійні організації не мають права надавати благодійну допомогу політичним партіям або від імені політичних партій, а також брати участь у виборчій агітації. Разом з тим, Закон України «Про вибори народних депутатів України» забороняє використання під час фінансування передвиборної агітації інших коштів, крім коштів виборчих фондів. Виборчий фонд має ліміт – кандидат в народні депутати в одномандатному окрузі не може витратити більше чотирьох тисяч розмірів мінімальної заробітної плати (16 млн 692 тис. гривень). Тому кандидати використовують кошти благодійних фондів всупереч закону», - зазначає омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРИ у Влинській області Євгенійя Коваленко. 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)