Ввечері 8 липня біля офісу херсонської організації партії «Слуга народу» невідомі особи підпалили машину Євгенії Білої – довіреної особи кандидата в народні депутати від партії «Слуга народу» Павла Павліша. Поліція проводить слідчі дії.

Про підпал авто розповів Роман Завгородній, довірена особа кандидата в народні депутати від партії «Слуга народу» Павла Павліша, в прямому ефірі у Фейсбуці. Представники виборчого штабу «Слуги народу» знаходились в офісі, коли о 21.33 побачили у вікно, що одна з автівок горить. Вони викликали Службу порятунку та поліцію. На місце виїхала слідчо-оперативна група Херсонського відділу поліції та  працівники ДСНС.

Роман Завгородній заявив, що це дії конкурентів політика в окрузі, проте імен не називав.

«Ви самі знаєте, хто це нам зробив, називати я не буду. Ми переможемо 100%. Вони не можуть нас перемогти чесним шляхом. Це методи шантажу і погроз. Вони бачили наші рейтинги», – прокоментував ситуацію представник кандидата Павліша.

Сам кандидат у народні депутати Павло Павліш також вважає, що підпал – справа рук конкурентів. Про це він розповів у коментарі ОПОРІ:

«Ми вважаємо, що ця подія пов’язана з моєю політичною діяльністю. Мій основний конкурент в окрузі –  це людина, яка відчуває свою поразку і діє такими методами. Стара корумпована влада не хоче розставатися зі своїми кріслами, зі своєю незаконною діяльністю», – заявив Павліш.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області, Попередня правова кваліфікація події - ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу). Проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, що під час президентської кампанії в Херсоні була схожа ситуація – автівку підпалили біля місцевого офісу «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.