Під час проведення Кубку вуличного футболу в Миколаєві кандидат у народні депутати по округу № 127 Олександр Пасічний, який є керівником Федерації футболу Миколаївської області, ймовірно використовував своє службове становище для ведення агітації. А судді турніру були одягнені в футболки з символікою партії «Слуга народу».

6 липня на стадіоні гімназії № 4 у Заводському районі Миколаєва відбувся Кубок вуличного футболу, який проходив за підтримки керівника Федерації футболу Миколаївської області і кандидата у нардепи від партії «Слуга народу» Олександра Пасічного. За участь у змаганнях представники команд отримали футбольні м’ячі.

Під час ігор, які проходили одночасно на двох майданчиках, головний суддя заходу Євген Фішман озвучив у мікрофон, що капітани команд повинні підійти до реєстраційного столика, де на них очікуватиме приємний сюрприз від Олександра Пасічного. Так, після завершення перших ігор відбулось вручення представникам усіх команд футбольних м’ячів, однак цього разу ведучий зазначив, що м’ячі вручають від Федерації футболу Миколаївської області.

Окрім того, арбітри турніру Юрій Ковальчук і Тарас Дегтяр були вдягнені і у брендовані зелені футболки з написом «Зе! Депутат Слуга народу Олександр Пасічний Округ №127». Головний суддя Євген Фішман на початку заходу теж був одягнений у таку футболку, однак для вручення м’ячів переодягнувся у звичайну.  Позаду стола організаторів був розміщений банер із текстом «Кубок Заводского района по уличному футболу при підтримці Олександра Пасічного».

На запитання спостерігача ОПОРИ, чому він у брендованій футболці і чи підтримує Олександра Пасічного, один із суддів відповів: «А що мені без футболки бути? Яка є. Я себе підтримую». За словами Євгена Фішмана, організатором даного заходу виступила Ліга вуличного футболу Федерації футболу Миколаївської області, яку він очолює, і захід не є агітаційним, а те, що арбітри турніру вдягли футболки з символікою партії «Слуга народу», це їхня особиста справа. Також він зауважив, що арбітри не мають відношення до Федерації футболу Миколаївської області.

Слід зауважити, що новина про цей захід розміщена на сторінці Слуга Народу - Олександр Пасічний - округ 127 в Facebook та розповсюджується у цій соціальній мережі з поміткою «Реклама». В свою чергу Ліга вуличного футболу розміщує на своїй сторінці агітаційні ролики кандидата Олександра Пасічного з написом партії «Зе! Депутат Слуга народу».

Згідно з частиною 22 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу, а також залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов'язаної з проведенням передвиборної агітації, таких осіб: <…> 2) кандидатам у депутати, які займають посади, у тому числі за сумісництвом, на підприємствах незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності, у закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), утворених відповідно до законів України, - підлеглих їм осіб за місцем роботи (у робочий час).

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)