З початку передвиборчої кампанії Херсонщину відвідав лише один партійний лідер – 5 липня співголова «Опозиційної платформи – за життя» кандидат в народні депутати під першим номером у партійному списку Юрій Бойко зустрівся з мешканцями селища Нова Маячка (186 округ).

Загалом зустріч з Юрієм Бойком зібрала близько 300 чоловік. За інформацією спостерігача ОПОРИ, люди були в основному не з Нової Маячки, а з інших населених пунктів (Каланчак, Олешки, інші села). Також спостерігач помітив біля будинку культури, де відбувався захід, автобус, який привіз людей.

Перед приходом лідера «Опозиційної платформи – за життя» біля будинку культури виступав народний колектив «Золоте Гроно» (село Раденс). Його члени розповіли, що приїхали за власною ініціативою підтримати політика.

Також біля будівлі стояв агітаційний намет політичної сили, в якому видавали друковану продукцію партії та кандидата в народні депутати по 186 округу Сергія Рибалка.

Юрія Бойка представив кандидат в народні депутати від «Опозиційної платформи – за життя» по цьому округу Сергій Рибалко. Лідер «Опозиційної платформи – за життя» подякував сільським жителям за «1000 голосів на президентських виборах» та зазначив, що в 2012 році був розроблений, але так і не реалізований проект для відводу води, на який потрібно 44 млн гривень. Юрій Бойко повідомив, що знає механізм, як отримати ці кошти.

«Частково взяти гроші з обласного бюджету і частково гроші з бюджету держави. Ми з сьогоднішнього дня почнемо готувати документи для того, щоб внести зміни до бюджету і отримати ці гроші. Те, що це буде скоро, я вам обіцяю. Я цим займусь», – зазначив політик.

Нагадаємо, що ще на початку червня в селищі міського типу Нова Маячка на Херсонщині пройшли сильні зливи. Через надмірну вологу та проблеми з дренажем були підтоплені сотні присадибних ділянок, що призвело до чисельних збитків. За свідченням місцевих жителів, ця проблема не вирішується вже не перший рік. Декілька кандидатів в  народні депутати, в тому числі Сергій Рибалко від «Опозиційної платформи – за життя», використали цю ситуацію для власного піару.

За коментарями звертайтеся:
 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.