Протягом 28-30 червня чинний нардеп та кандидат в народні депутати Антон Яценко взяв участь в організації трьох святкових заходів в містах Умань, Христинівка та Монастирище, що розташовані в межах 200-го виборчого округу, по якому він балотується до парламенту. Яценко заздалегідь анонсував заходи, повідомляючи про свою підтримку виступів відомих вітчизняних артистів: гурту «Не Ангели», Ольги Цибульської та Дзідзьо. Під час свят він виступав зі сцени та розповідав про свою діяльність як депутатата. У Христинівці Яценко отримав подяку від міського голови, а в Умані за допомогою лазерного шоу інформували про любов до міста.

28 червня в Умані відбулося відкриття площі Соборності та Центрального парку. Зазначимо, ще задовго до цього Антон Яценко у своєму Фейсбуці поширював анонс із зазначенням, що захід організовано за його підтримки.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, на початку заходу ведучий наголосив, що все відбувається завдяки Уманській міській раді й Антону Яценку. Опісля уже міський голова Умані Олександр Цебрій зазначив, що реконструкція площі стала можливою завдяки старанням Яценка. Сам чинний нардеп зі сцени прозвітував про свої справи і анонсував відкриття реконструйованої набережної 13 липня та частини дендропарку «Софіївка» 14 липня. За його словами, на заходи приїдуть Ольга Полякова та Олег Винник.

Програму відкриття площі завершив виступ гурту «Не Ангели». Також відбулося лазерне шоу ‑  будівлі з’явився напис «Я люблю Умань» за підписом Яценка.

29 червня у місті-райцентрі Христинівка відзначали день міста. Раніше анонсувалися святкові заходи, зокрема виступ Ольги Цибульської, «за підтримки Антона Яценка».

Під час свята діяли безкоштовні локації для дітей, аніматори, в кінці свята – феєрверк. На сцені виступили "Тінь сонця" та Ольга Цибульська.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, паралельно із виступами на основній сцені, Антон Яценко та міський голова Христинівки Микола Наконечний відкрили штучне футбольне поле. Окрім того, зі сцени ведучий перерахував різні види діяльності Антона Яценка на окрузі, як-от: ремонт дороги, реконструкцію парку, ремонт музичної школи, встановлення дитячих та спортивних майданчиків тощо.

Під час свого виступу Яценко пообіцяв розвиток інфраструктури районного центру, а також облаштування дитячого караоке, вирішення проблем з водовідведенням. Також пообіцяв, що з 10 липня містом курсуватиме комунальний автобус. Опісля міський голова Наконечний вручив Яценку подяку «За вагомий особистий внесок у розвиток Христинівки».

30 червня день міста відзначали в Монастирищі. Як і у випадках із Уманню та Христинівкою, про свято з виступом Дзідзьо та  про підтримку заходу Антоном Яценком анонсувалося заздалегідь. Як інформують спостерігачі ОПОРИ, Яценко виступив зі сцени, розповів про свої здійснені та майбутні плани.

«Згідно з частиною 8 статті 68 закону «Про вибори народних депутатів», підтримка кандидатом у депутати в одномандатному окрузі від свого імені проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрацій фільмів, телепередач чи інших публічних заходів, а також проведення зазначених публічних заходів на власну підтримку може здійснюватися лише у разі фінансування таких заходів із коштів виборчого фонду цього кандидата у депутати в одномандатному окрузі», - коментує координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Черкаській області.

ОПОРА звернеться до НАЗК аби перевірити чи фінансувались ці заходи із виборчого фонду.

Зазначимо, що Антон Яценко зареєстрований як кандидат-самовисуванець у одномандатному виборчому окрузі №200 13 червня. У 2014 році Яценко виграв цей округ, набравши 57,41% голосів – це найкращий показник по всіх семи «мажоритарних округах» Черкащини. Також тут він перемагав на парламентських виборах 2012 року як висуванець «Партії регіонів».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.