20 червня відбувся І-ий конкурс архітектурних проектів імені героя Небесної сотні Олександра Щербанюка, на якому призи вручали представники чернівецького міського осередку “Об’єднання “Самопоміч”

Про це на своїй сторінці Facebook повідомила організаторка конкурсу Галина Абрам’юк. Вона написала: “Дякуємо молодіжному крилу міського осередку "Об'єднання "Самопоміч" (Василь Опеченик) і викладачеві ЧНУ ім. Ю.Федьковича Ірина Ткачук-Кобеля за участь у нагородженні переможців”.

На Facebook-сторінці міського осередку партії також з’явилася публікація про це нагородження. Зокрема, у пості спільноти написано, що “чернівецька “Самопоміч” доєдналася до відзначення авторів кращих робіт архітектурного конкурсу ім. О. Щербанюка”.

Також у публікації йдеться про те, що “голова молодіжного крила Чернівецької “Самопомочі” Василь Опеченик на прохання волонтерів посприяв в мобілізації символічних подарунків від вдячних городян”.

У коментарі Громадянській мережі ОПОРА Василь Опеченик розповів, чому був на нагородженні.

“Я предсталяв громадську організацію “Молодіжне крило “Самопоміч” і спільно з волонтерами у рамках волонтерської діяльності Молодіжне крило долучилося до вручення призів для відзначення авторів кращих робіт архітектурного конкурсу ім. О. Щербанюка. Громадська організація “Молодіжне крило “Самопоміч” постійно підтримує та бере участь у різноманітних проектах, що пов’язані з розвитком міста Чернівці”, – сказав Василь Опеченик.

На питання хто фінансував і яка вартість подарунків Василь не відповів.

Громадянська мережа ОПОРА звернулася до організатори конкурсу Галини Абрам’юк з питанням про те, які призи вручали переможцям.

“Наскільки знаю, там була флешка і ручка. Ірина Ткачук працює в університеті, з яким ми співпрацюємо, оскільки в навчально-методичному комплексі вона представляла і запрошувала наших дітей на навчання в університет. Подарунки давав пан Василь, вручив усім діткам 21 подарунок (кожному переможцю): флешку і ручку. При цьому не говорив, що це від “Самопомочі”, – сказала Галина Абрам’юк.

Ірина Ткачук-Кобеля, яка виступала перед залом на нагородженні, є викладачкою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та головою чернівецького осередку політичної партії “Об’єднання “Самопоміч”.

Громадянська мережа ОПОРА звернулася з офіційним запитом про доступ до публічної інформації до міського осередку «Об’єднання «Самопоміч» та до пресслужби партії у Києві з проханням надіслати інформацію щодо суми коштів, яка була витрачена на подарунки для переможців конкурсу архітектурних проектів імені Героя Небесної Сотні Олександра Щербанюка, а також стосовно того, хто був спонсором цих подарунків та хто звернувся до представників «Об’єднання «Самопоміч» з проханням їх надати. Коли ОПОРА отримає відповідь на запит, запитувана інформація буде опублікована на сайті або у соціальних мережах.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)