У 173 одномандатному виборчому окрузі Харкова вночі 25 червня з’явилися листівки з ознаками чорного піару проти Олександра Бакумова, який 21 червня був заявлений партією «Слуга народу», як кандидат по цьому округу.

Листівки з фотографіями Олександра Бакумова, на яких був домальований червоний ніс та зазначено «Який слуга народу? Олександр Бакумов – клоун» спостерігачі громадянської мережі ОПОРА виявили зранку 25 червня на стовпах електроопор і під’їздах будинків на вулицях Морозова і Плеханівській, проспекті Московському, майдані Захисників України та біля стадіону «Металліст» і станції метро «Метробудівиків».

Партія «Слуга народу» 21 червня анонсувала Олександра Бакумова, як кандидата по 173 виборчому округу.

«Друзі почали писати у соціальних мережах, дзвонити. Весь 173 виборчий округ буквально завалили цією макулатурою. Звичайно, хотілося б, щоб боротьба була чесною і відкритою. Але я впевнений, якщо  конкуренти з самого початку йдуть на таке, вони бояться змін. А той напрямок, який ми обрали — правильний.  Хто з конкурентів це замовив — не знаю. Але впевнений, що жителі округу на чорнуху не поведуться. І ми зробимо їх разом. До правоохоронців планую звернутися вже завтра. Хай вони допоможуть розібратися в цій ситуації», — прокоментував потенційний кандидат Олександр Бакумов.

«Поки Бакумов не є офіційно зареєстрованим ЦВК, він не є суб’єктом виборчого процесу, а значить — не захищений законом України «Про вибори народних депутатів». При цьому ми нагадуємо, що якщо потенційний кандидат вважає, що його права порушені, він може звертатись за їх захистом до правоохоронців і суду. Також ОПОРА закликає всіх учасників виборчих перегонів утриматись від методів боротьби, яка може порушувати принцип рівності і закони України», — заявив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)