Впродовж двох днів в Палаці спорту «Юність» проходив святковий концерт Наталії Могілевської до Дня медика України. Перед виступом співачки зі сцени звернувся міський голова Запоріжжя, який представив свою команду помічників. Після заходу квитки запропонували обміняти на подарункові набори.

22 та 23 червня в Палаці спорту «Юність» відбувся концерт для працівників медицини за участі співачки Наталії Могилевської.  Вхід на захід був за запрошеннями. На запитання ОПОРИ до відвідувачів, в який спосіб вони отримали ці запрошення, ті ухилилися від відповіді. Попри наявність посвідчень офіційних спостерігачів — представників ОПОРИ не пустили у перший день концерту на захід.

23 червня ОПОРА отримала два запрошення від слухачів на вході до Палацу спорту. Проте, одного зі спостерігачів відмовилися пропускати до концертної зали. Причини цього не пояснили.

Перед виступом артистки на сцену вийшов міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, який запросив до слова представників своєї команди: Анатолія Пустоварова, депутата Запорізької міської ради Ігоря Чумаченка та депутата Запорізької міської ради Віктора Буська. Як «команда Буряка» згадані особи вказані у вуличній рекламі Запоріжжя та друкованих медіа. Разом вони привітали п'ятьох кращих представниць медичної сфери обслуговування та вручили їм подарунки. Після цього закликали пацієнтів присутніх в залі вийти до них на сцену зі словами подяки своїм лікарям.

По завершенню концерту глядачам запропонували обміняти свої квитки із запрошеннями на подарунки. До складу подарунків увійшли: коробка цукерок; блокнот з написами «команда Буряка» та згадуванням імен Ігоря Чумаченко, Анатолія Пустоваров, Віктора Буська; ручки та календарі з аналогічними написами. Все це пропонувалося в пакеті із назвою «команда Буряка».

Станом на 23 червня зі складу перерахованих в публікації осіб на сайті ЦВК офіційно зареєстрований один кандидат на позачергових виборах народних депутатів України у 2019 році.  Володимир Буряк висунутий під номером №8 у виборчих списках партії «Опозиційний блок». Реєстрація відбулася 23 червня.

ОПОРА надіслала запит до керівництва Палацу спорту «Юність» із проханням надати інформацію, хто виступив орендатором приміщення для проведення концерту.

Нагадуємо, що згідно частини 14 статті 74 Закону «Про вибори народних депутатів України» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати). Така передвиборна агітація є непрямим підкупом виборців.

А частина 1 статті 70 цього Закону наголошує, що партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)