У офіційно зареєстрованого кандидата у 157 окрузі (м. Суми) Дениса Сокура, за даними Центральної виборчої комісії, станом на 20 червня досі не відкритий виборчий фонд.

Вже з 14 червня у м. Суми спостерігач ОПОРИ почав фіксувати розміщення агітаційних наметів, де роздавали листівки з біографією кандидата Дениса Сокура та газети «Національного Корпусу», членом якого він є. Крім того, по місту Суми розміщені білборди, сітілайти та інші рекламні конструкції з його зображенням та написами «Молодь у Раду! Денис Сокур», «Сила, що змінює країну» та біографією кандидата.

Також агітаційні матеріали кандидата від 17 червня почали поширювати у м. Ромни. Уся перерахована друкована продукція містить наступні вихідні дані: “друк здійснив ФОП Безверха А.М. відповідальний за друк Безверха А.М. замовник Сокур Д.В.”.

Згідно з інформацією, яку ОПОРА отримала від ЦВК, станом на 20 червня Дениса Сокура немає серед кандидатів, які відкрили виборчий фонд. У коментарі ОПОРІ кандидат зазначив, що його виборчий фонд вже відкритий.

Спостерігач ОПОРИ написав заяву з проханням перевірити джерела фінансування бордів, листівок і білбордів до місцевого відділу поліції.

Співробітник відділу комунікацій Нацполіції у Сумській області Володимир Кузьменко прокоментував ОПОРІ стан розгляду звернення: «Заява зареєстрована, і ми передали її до Центральної виборчої комісії, адже це у їхній компетенції розглядати такі заяви і давати висновки. Її розглянуть у встановлені законом терміни.»

Відповідно до українського законодавства, здійснення передвиборної агітації у формах і засобами, що суперечать Конституції або законам України, або інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п'ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.