Троє чинних народних депутатів України з виборчих округів Запорізької області використовували згадку про впровадження державних субвенцій у своїх іміджевих стратегіях. Такими є результати моніторингу Громадянської мережі ОПОРА електронних медів. Один з нардепів зареєстрований Центральною виборчою комісією як кандидат на майбутніх позачергових виборах до Верховної Ради.  

7 травня на сайті Всеукраїнської громадсько-політичної газети «Позиція» вийшов матеріал під заголовком «Сучасні спортзали від В'ячеслава Богуслаєва отримають п'ять шкіл Шевченківського району». В тексті наводиться пряма мова начальниці територіального відділу освіти Шевченківського району Наталії Перепелиці: «У Шевченківському районі такі спортивні зали відкриються в школах №65, 12, 101, 95 і 4. В'ячеслав Олександрович завжди приділяє величезну увагу спорту і дітям, він вкладає гроші і піклується про майбутнє. До слова, в минулому році за рахунок коштів з субвенцій В'ячеслава Богуслаєва всі школи Шевченківського району отримали в подарунок сучасні кабінети фізики та хімії. Ініціатива створення в цьому році гідних умов дітям для занять спортом йшла від нього і всього колективу запорізьких моторобудівельників»

З посиланням на помічників народного депутата України В'ячеслава Богуслаєва зазначається: «На капітальний ремонт спортивних залів в п'яти школах Шевченківського району було спрямовано 15,8 млн грн коштів субвенцій, при цьому співфінансування міста склало 3,1 млн грн»

На офіційному сайті Запорізької міської адміністрації опублікована пояснювальна записка згаданої посадовиці  Наталії Перепелиці. В ній говориться, що з розподіл у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку передбачався капітальний ремонт спортивного залу Запорізької загальноосвітньої школи I—III ступенів № 65 по пр. Моторобудівників, 26 м. Запоріжжя у загальній сумі 3 286,360 тис. грн (з них субвенція 3 286,360 тис. грн, співфінансування 10,639 тис. грн).

З першого додатку до розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2018 р. № 867-р відомо, що на капітальний ремонт спортивного залу Запорізької загальноосвітньої школи I—III ступенів № 12 за адресою пр. Моторобудівників, 60 у Запоріжжі виділено 2 674, 507 тис. грн. Цей заклад також згадується в публікації «Позиції», як школа, де сучасна спортивна зала відкриється за сприяння В'ячеслава Богуслаєва.

В'ячеслав Богуслаєв, народний депутат України VIII скликання. Обраний по територіальному виборчому округу №77. Член депутатської групи «Воля народу». 11 червня зареєстрований ЦВК для участі у позачергових виборах народних депутатів України 2019.

11 травня сторінка у Facebook «Громадська приймальня народного депутата України Олександра Пономарьова» сповістила, що завдяки сприянню Олександру Пономарьова  села Азовське, Нововасилівка, Роза та селища Шовкова отримають субвенцію з державного бюджету на здійснення проектів соціально-економічного розвитку. Таким чином бюджет  Бердянського району в ТВО №78 поповниться на 2 млн 606 тис. грн.

Згідно з іншим дописом від 4 червня Олександр Пономарьов залучив кошти державної субвенції на реконструкцію Східного проспекту - «головної транспортної артерії Бердянська».

Олександр Пономарьов, народний депутат України VIII скликання. Обраний по територіальному виборчому округу №78. Член депутатської групи «Воля народу». Станом на 12 червня не є офіційно зареєстрованим кандидатом на позачергових виборах народних депутатів України 2019.

Сторінка у Facebook «Громадська приймальня народного депутата України Сергія Валентирова» виклала інформацію про те, Сергій Валентиров надав мешканцям села Нововасильєвка (Приазовський район Запорізької області) 16 тис. грн для здійснення водопостачання.

Згідно з другим додатком до розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2018 р. № 934-р у 2018 році Приазовському району було виділено 644 тис грн субвенції з державного бюджету для соціально-економічного розвитку окремих територій.

Сергій Валентиров, народний депутат України VIII скликання. Обраний у територіальному виборчому округу №81. Член депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка». Станом на 12 червня не є офіційно зареєстрованим кандидатом на позачергових виборах народних депутатів України 2019.

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)