Відзначання Дня захисту дітей стало приводом для запорізьких політиків ініціювати святкові заходи із подарунками як у самому Запоріжжі, так і по області у селах. ОПОРА зафіксувала такі активності серед чинних народних депутатів України Сергія Валентирова, Олександра Пономарьова та Євгена Балицького. Низку заходів ініціював депутат Запорізької міськради, який публічно оголосив про наміри взяти участь у парламентських виборах.

За підсумками моніторингу соціальних мереж та інших електронних медіа Громадянська мережа ОПОРА у Запорізькій області зафіксувала активності чинних народних депутатів України та політичних сил наприкінці травня та на початку червня. Ця діяльність була пов'язана із організацією святкових заходів та наданням подарунків і послуг.

Як повідомила сторінка у фейсбук Громадської організації «Батьківщина молода» 28 травня концертному залі ім. Глінки пройшов конкурс краси «Міс ЗІЕІТ»,  спонсорами якого виступили депутати Запорізької міської ради від ВО «Батьківщина» Володимир Максимов та Олег Афанасьєв. А до Дня захисту дітей ВО "Батьківщина" спільно із Запорізькою обласною ГО «Батьківщина Молода» провела турнір з футболу на дитячому майданчику за адресою пров. Кубинський, Верхня Хортиця. Учасники були нагороджені подарунками.

28 травня на запорізькому сайті 061.ua вийшло розгорнуте інтерв'ю із позафракційним депутатом Запорізької міської ради Дмитром Сірим, де він зазначив: «Ми з командою однозначно будемо брати участь в парламентських перегонах, йти на вибори, приймати цей бій і захищати інтереси громади в різних гілках влади. Зараз розглядаємо варіанти висунення: самовисування або партійний прапор. Є ймовірність, що члени нашої команди будуть представлені в кожному з 4 виборчих округів Запоріжжя. На президентських перегонах ми показали, що у нас є хороший колектив, який вміє працювати і показувати результат по всій області». Матеріал вийшов під заголовком: «Я хочу зламати стереотип»: депутат Дмитро Сірий - про багатодітне батьківство, участь у виборах та матеріальну допомогу батькам».

31 травня згаданий політик сповістив на своїй сторінці у фейсбук: «Напередодні Дня захисту дітей, нашою командою розпочато розвезення піску до дитячих пісочниць у дворах і дитячих майданчиках Дніпровського та Заводського районів! На жаль міська влада не приділяє належної уваги подібним, на перший погляд здавалося б дрібниці. саме тому, щороку доводиться робити це самостійно». Після цього він проанонсував захід.

Наступного дня депутат міськради опублікував допис із рядками: «Сьогодні наша команда подарувала яскраве дитяче свято для жителів Дніпровського району. Всіх діток чекали кращі аніматори, майстри «Аква-грим» і звичайно ж цінні подарунки». Текст супроводжував фотозвіт. Під час відвідування святкового заходу політик відповів на запитання для відеоблогу на ютуб-каналі «Borodok News», де серед іншого розповів, чому він вирішив стати депутатом.

Ще одне святкування у Дніпровскому районі організували депутат Запорізької обласної ради Ярослав Гришин та депутат Запорізької міської ради Михайло Прасол. Захід включав себе конкурси з аніматорами, концерт, смаколики і подарунки.

7 червня Михайло Просол публічно заявив про свій намір балотуватися у народні депутати України: «Друзі, сьогодні у Києві реєструюсь як кандидат у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 76 міста Запоріжжя (Вознесенівський та Хортицький райони)»

Про активність народного депутата України Сергія Валентирова у відзначанні Дня захисту дітей повідомив телеканал «Юг» у Приморську.  На цю тему тут вийшло два сюжети новин.  Перший розповідає про подарунки нардепом іграшок для дитсадків.  Другий — про організацію свята для дітей села Юр'ївка.

4 червня сторінка у фейсбук «Громадська приймальня народного депутата України Сергія Валентирова» поширила повідомлення про фестиваль «Таланти Токмаччини», де зазначалося, що цей захід проходить під патронатом Сергія Валентирова.


Цього ж числа з'явився допис про те, що до Дня захисту дітей Сергій Валентиров подарував дитсадкам округу набори іграшок: «цього річ діти шести районів – Токмацького, Якимівського, Приморського, Приазовського, Михайлівського, Веселівського отримали гарні подарунки для ігор на свіжому повітрі та у групах».

5 червня на сторінці нардепа з'явилося повідомлення: «З піднесеним настроєм та іграшками від народного депутата Сергія Валентірова ми їздили у гості до найменших приазовців до дитячих садків ... Сергій Васильович Валентіров постійно допомагає дошкільним закладам. Так, в «Оленку» придбано нові меблі (столи та стільці), у «Червоній шапочці» встановлені новенькі вуличні павільйони і завезені меблі для спортивного залу, щорічно в усі дошкільні заклади району до Дня захисту дітей закуповуються іграшки та інвентар для ігор на свіжому повітрі».

За повідомленням на сторінці у фейсбук іншого народного депутата України Олександра Пономарьова — 1 червня під час свята «Веселковий світ дитинства» у Чернігівці учасники заходів отримали морозиво від нардепа. А в дописі за 3 червня говориться, що з нагоди Дня захисту дітей вихованці 14 дошкільних закладів у Більмацькому районі отримали подарунки від Олександра Пономарьова, зокрема набори іграшок. Дотичним до цього є повідомлення за 6 червня: «Кожного року дітлахи всіх шести дошкільних закладів Розівського району з нагоди Дня захисту дітей отримують великі набори іграшок від народного депутата України Олександра Пономарьова. От і цього року помічник нардепа у районі Володимир Попов та його помічник відвідали усі садочки та НВК у Розівці та селах Розівщини, аби порадувати дітям подарунками, які стануть в нагоді під час прогулянок на літніх майданчиках»

6 червня відбулося два заходи за підтримки народного депутата України Євгена Балицького. Перший - анімаційне шоу та вручено подарунковий сертифікат на придбання іграшок від імені згаданого політика у дошкільному навчальну закладі «Казка» с. Семенівка (за дописом сторінки «Опозиційний блок. Мелітопольським район»). Другий — театралізоване дійство у дитсадку «Черешенька» с. Фруктове (за інформацією на сторінці Євгена Балицького). 5 червня подібні заходи відбулися у дошкільних навчальних закладах «Орля» (с. Новопилипівка), «Малятко» (с. Новобогданівка) «Теремок» (с. Вознесенка) та інш.

Політики, які згадуються у публікації, станом на 7 квітня не є офіційно зареєстрованими ЦВК кандидатами у народні депутати України.

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)