З 2016 року наші експерти щорічно відстежують процес виділення субвенцій з державного бюджету на соціально-економічний розвиток. З огляду на дослідження цей процес щороку викликав певні застереження. Сьогодні, 5 червня, під час засідання Кабінету Міністрів було підтримано розпорядження стосовно другого розподілу субвенцій у 2019 році. Тож Громадянська мережа ОПОРА підготувала та направила свою заяву щодо можливих випадків зловживання бюджетним адмінресурсом на парламентських виборах президенту України Володимиру Зеленському, прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману та голові Рахункової палати Валерію Пацкану. Повний текст заяви наводимо нижче.

5 червня під час засідання Кабінету Міністрів України було підтримано розпорядження стосовно другого розподілу в 2019 році субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Цим розпорядженням було розподілено майже 1 мільярд бюджетних коштів. Рішення було прийнято без обговорення та йшло пакетом разом зі значною частиною інших проектів актів.

Аналіз ухваленого розпорядження свідчить, що значна частина бюджетних коштів, як і в попередні роки, буде спрямована на дрібні об’єкти або об’єкти сумнівної необхідності, вартість яких не перевищує 50 тис. грн. Зокрема, мова йде про придбання дзеркал, принтерів, ноутбуків, меблів, велосипедів, сценічних костюмів, кухонного обладнання, тенісних столів, спортивних майданчиків тощо. Згідно з даними Громадянської мережі ОПОРА, у 2016 році лише 13% профінансованих державою об’єктів складали менше 50 тис. грн, натомість у 2018-му таких проектів стало вже 37%. Тенденція до збільшення кількості витрат на дрібні об’єкти зберігається і в 2019 році.

Разом з тим проблема полягає не так у тому, що кошти витрачаються на дрібні об’єкти, як у тому, що народні депутати використовують дані об’єкти і, відповідно, субвенції у цілях передвиборчої агітації. Так, у період із червня 2018 року по січень 2019 року було зафіксовано більше 1 506 таких випадків з боку 137 мажоритарників та 24 списочників у 155 виборчих округах. Це складає 78% від загальної кількості або ж 88% від тих виборчих округів, які регулярно отримують субвенції з державного бюджету.

Такі дії народних депутатів мають ознаки бюджетного адміністративного ресурсу. Тому, в контексті офіційного старту парламентських виборів, необхідно посилити контроль за витрачанням цих коштів, а також унеможливити їх використання у передвиборчих цілях кандидатів та політичних партій. В умовах виборчого процесу важливо забезпечити рівні й конкурентні умови для всіх кандидатів, а не створювати додаткові електоральні переваги за рахунок бюджетних коштів. Адже бюджетний адміністративний ресурс, який полягає у використанні бюджетних коштів та засобів на користь окремих партій і кандидатів, належить до найнебезпечніших порушень стандартів виборчого процесу, бо зловживання ним нерідко відбувається без порушень формально встановлених вимог законодавства, але несе руйнівні наслідки для конкурентності виборів.

З огляду на це, Громадянська мережа ОПОРА закликає:

  1. Невідкладно оприлюднити у форматі відкритих даних Розпорядження Кабміну від 5 червня 2019 року щодо розподілу в 2019 році субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій з усіма додатками.

  2. Посилити контроль за використанням бюджетних коштів.

  3. Шляхом інформування та належного звітування унеможливити використання бюджетних ресурсів у агітаційних цілях.

  4. Врахувати попередні рекомендації Громадянської мережі ОПОРА та Рахункової палати щодо підвищення прозорості розподілу субвенцій.

  5. Забезпечити рівність прав і можливостей кандидатів у народні депутати України і гарантувати політичну неупередженість органів державної влади та органів місцевого самоврядування до політичних партій і суб’єктів виборчого процесу.