Під час святкування останнього дзвінка в школах та з нагоди Дня захисту дітей політичні діячі значно підвищили свою активність, вітаючи дітей зі святами та даруючи подарунки. Про це свідчать дані моніторингу спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області.

Так, народний депутат України Петро Юрчишин (Блок Петра Порошенка «Солідарність», виборчий округ №13) вітав дітей в одному з сіл Калинівського району. «За моїм сприянням в с. Грушківці, що на Калинівщині, діти відчули частинку дитячого щастя. Для них було організовано батути та аніматор з водними бульбашками», – написано на сторінці депутата у соцмережі

Фото з фейсбук-сторінки Петра Юрчишина

Пакети з подарунками роздавали також від народного депутата Миколи Кучера (Блок Петра Порошенка «Солідарність»,виборчий округ №17). Такі подарунки отримали діти-сироти, позбавлені батьківського піклування та діти з родин, що потребують соціальної підтримки. «До Дня захисту дітей привітали 276 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітлахів з родин, що потребують соціальної підтримки» – йдеться на сторінці Миколи Кучера у соцмережі. 

Фото з фейсбук-сторінки Миколи Кучера

Також у Вінниці в заході для дітей взяв участьнародний депутат України Сергій Кудлаєнко. «Із нагоди Дня захисту дітей відвідав неабиякий знаковий захід - «Країна дитячих мрій» на Вишенському озері», - йдеться у дописі на сторінці Сергія Кудлаєнка.

Фото з фейсбук-сторінки Сергія Кудлаєнка

Захід за участі депутатки Вінницької обласної ради Лариси Білозір відбувся у Томашполі. «Приємно було спостерігати за вихованцями дитячого садочка «Сонечко», що завзято крутили педалі. А потім підіймалися на п’єдестал для нагородження. І щастя таких заходів не в нагородах, а в дружній атмосфері, що зближує усіх…»,– написала на фейсбук-сторінці депутатка.

Фото з фейсбук-сторінки Лариси Білозір

Депутат Вінницької обласної ради Геннадій Мазур побував у Цибулівській школі Тростянецького району та подарував цьому закладу обладнання. «Також на запрошення Цибулівського сільського голови та директора школи завітав на свято останнього дзвоника до Цибулівської ЗОШ… Для учнів 1 класу подарував також сучасну шкільну дошку!»,- написав депутат на своїй сторінці.

Фото з фейсбук-сторінки Геннадія Мазура

Школу в місті Липовець відвідав народний депутат України Руслан Демчак. «Було приємно вчергове відвідати свою рідну школу. Щиро зичу випускникам правильного життєвого вибору. На згадку про цей день, привітав випускників подарунком – книгою Юваля Ной Харарі “Sapiens” що стала бестселером New York Times Харарі дозволяє поглянути на всі речі з іншого боку», - написав Руслан Демчак.

Фото з фейсбук-сторінки Руслана Демчака

«Виборча кампанія стартувала 24 травня, але політики, про яких йдеться у повідомленні наразі не є зареєстрованими кандидатами у народні депутати, тому ми не можемо вважати, що це порушення виборчого законодавства. Сподіваємося, що потенційні кандидати та представники політичних сил не порушуватимуть Закон під час виборчого процесу, який наразі розпочато», – коментує координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборам у Вінницькій області.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучатьсящепонад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallelvotetabulation) з метою отримання результатів виборів, що будутьнабагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)