Відтепер виборці можуть змінити місце голосування на позачергових виборах до Верховної Ради без надання документів про необхідність такої зміни.

Відповідне рішення прийняла Центральна виборча комісія під час засідання 29 травня 2019 року. 

Так, ЦВК внесла зміни до своєї постанови №893 від 13 вересня 2012 року "Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси". Цими змінами Комісія виключила наступний пункт: 

"До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій".

Відтепер виборцю, який хоче змінити місце голосування без зміни виборчої адреси необхідно до 15 липня включно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем перебування у день голосування, написати заяву, де вказати бажану дільницю для голосування та причину зміни місця голосування, да надати копію паспорта. 

Орган ведення ДРВ видасть посвідчення про тимчасову зміну місця голосування, де буде вказана дата виборів (21 липня 2019 року), а також номер виборчої дільниці для голосування.

Детальніше про те, як змінити місце голосування, за посиланням.