Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, на дільниці №710212 (с. Нова Дмитрівка) невідомий чоловік прийшов з'ясовувати, чи є певні прізвища у списку виборців. Він дізнавався інформацію не про себе особисто та тримав у руках папірці зі списками, що викликало підозри.

На запитання, для чого це йому, він швидко сховав список. На місце подій викликали поліцію.

Також спостерігачам ОПОРИ стало відомо, що в с. Драбівці (виборча дільниця №710194) спостерігач від одного з кандидатів виявив, що в авто сидять дві жінки та водій-чоловік. Вони тримають у руках список. Час від часу до них у машину підсідають виборці, які згодом ідуть голосувати. Спостерігач від кандидата викликав поліцію.

Більше того, в соціальній мережі Facebook поширюється інформація про те, що біля виборчих дільниць збираються групи виборців, а також про факти підвезення та ймовірного підкупу виборців. ОПОРА перевіряє ці факти.

ОПОРА нагадує, що контрольоване голосування може бути ознакою організованого на дільниці підкупу виборців. Відповідно до частин 1-2 ст. 160 Кримінального кодексу України встановлено кримінальну відповідальність за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання виборцем, учасником референдуму, членом виборчої комісії або комісії з референдуму, офіційним спостерігачем для себе чи третьої особи неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним своїх виборчих прав, прав на участь у референдумі, а також за пропозицію, обіцянку або надання виборцю чи учаснику референдуму, кандидату, члену виборчої комісії або комісії з референдуму неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права, права на участь у референдумі.