Пізно ввечері 8 квітня 2021 року Івано-Франківський окружний адміністративний суд прийняв рішення у справі № 300/1486/21, яким повністю задовольнив позовні вимоги кандидата у народні депутати Олександра Шевченка визнати протиправною та скасувати постанову № 41 від 02.04.2021 про визнання недійсним голосування на дільниці №260025 (с. Манява).

Голосування на дільниці у с. Манява окружна виборча комісія визнала недійсним під час повторного підрахунку на цій дільниці. Так, суд встановив, що до витягу зі списку виборців було включено 82 особи, з них 81 виборець - проголосував. Всього на дільниці взяв участь у голосуванні 391 виборець. 

Суд вказав, що, визнаючи голосування недійсним, ОВК зазначила про безпідставну видачу 50 бюлетенів, однак в судовому засіданні не навела доказів визначення безпідставним саме таку кількість осіб, які отримали бюлетені за витягом зі списку виборців. Тобто, доводи ОВК не знайшли свого належного підтвердження в суді. З цих підстав позов було задоволено повністю.

Згідно з пунктом 1 частини 1 статті 92 Закону дільнична виборча комісія може визнати голосування на виборчій дільниці недійсним у разі встановлення нею порушень вимог цього Закону, внаслідок яких неможливо достовірно встановити результати волевиявлення виборців,  за такої обставини: виявлення фактів незаконного голосування (опускання виборчого бюлетеня до виборчої скриньки за виборця іншою особою, крім випадків, передбачених частиною дев'ятою статті 85 цього Закону; голосування особами, які не мають права голосу; голосування особами, які не включені до списку виборців на цій виборчій дільниці або включені до нього безпідставно; голосування виборцями, яким на підставі частини третьої статті 7 Закону України "Про Державний реєстр виборців" тимчасово змінено місце голосування (без зміни виборчої адреси) на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного округу, до якого вони відносяться на підставі відомостей Державного реєстру виборців про їх виборчу адресу, що внесені до списку виборців на відповідній виборчій дільниці та безпідставно отримали виборчі бюлетені для голосування в одномандатному окрузі; голосування виборцем більше ніж один раз у кількості, що перевищує п’ять відсотків кількості виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчій дільниці.