На Івано-Франківщині представники екзит-полу під час голосування перебували у приміщенні виборчої дільниці №260010 у селі Горохолина.
Так, спостерігачі зафіксували, що представники екзит-полу проводили опитування людей на виході, але всередині дільниці. Посвідчення, яке б давало їм право знаходитись у приміщенні, вони не мали. На зауваження спостерігачів вони зазначили, що їм «суто по-людськи» дозволили перебувати.

Після звернення спостерігачки до голови дільничної виборчої комісії представники екзит-полу покинули приміщення.

Також представників екзит-полу в приміщенні для голосування зафіксували на дільниці № 260531.

Відповідно до ч. 3, 4 ст. 34 Закону України "Про вибори народних депутатів України" на засіданнях окружної чи дільничної виборчої комісії, у тому числі при підрахунку голосів та встановленні підсумків голосування, на виборчій дільниці в день голосування у приміщенні, де проводиться голосування, мають право бути присутніми без дозволу чи запрошення відповідної комісії лише такі особи: 1) члени виборчих комісій вищого рівня; 2) кандидати у депутати, їх довірені особи, уповноважені особи партій (не більше однієї особи від однієї партії, одного кандидата); 3) офіційні спостерігачі від партій, кандидатів у депутати, громадських організацій (не більше однієї особи від однієї партії, одного кандидата, однієї громадської організації); 4) офіційні спостерігачі від іноземних держав і міжнародних організацій; 5) представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації). Перебування осіб на виборчій дільниці під час проведення голосування, а також на засіданні виборчої комісії при підрахунку голосів та встановленні підсумків голосування забороняється.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]