День голосування на проміжних виборах народного депутата на окрузі №50 (м. Покровськ, Донецька область) розпочався з процедурних порушень та порядку організації голосування. Всі дільниці для голосування виборців відкрились вчасно. 

Так, на дільниці у Покровську №141082 (палац культури ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське", фойє, 1-й поверх, пл. Шибанкова, 1) на ранковому засіданні комісія вкинула контрольні талони без печатки. Виявивши помилку, комісія склала відповідний акт. Також члени комісії вирішили повторно кинути вірно заповнений контрольний лист.

У Покровську на ВД № 141073 спостерігачі виявили, що не оформлений список виборців для голосування за місцем перебування.

На дільниці №141082 у Покровську (палац культури ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське", фойє, 1-й поверх, пл. Шибанкова, 1) не вівся протокол ранкового засідання, члени комісії мотивували це браком часу.

Також на дільниці №141080 у Покровську не  вівся протокол ранкового засідання та не заповнено першу цифру у протоколі про підрахунок голосів. Аналогічна ситуація і на дільниці № 141073.

Крім того, на виборчій дільниці №141073 (дитячо-юнацька спортивна школа, зал тенісу настільного, вул. Прокоф’єва, 60) не забезпечено належну кількість великих скриньок, лише 4 з 6, дві інші знаходяться у незадовільному стані. Одна з двох переносних скриньок буде використовуватись на дільниці для голосування виборців з ознаками респіраторних захворювань.

У Добропіллі на дільниці № 140760, яка є великою, лише 3 скриньки для голосування та одна – для осіб з можливими респіраторними захворюваннями.

На дільниці у Покровську № 141071 (школа №6, їдальня, 1-й поверх, вул. Таманова, 22А) не вистачає виборчих скриньок та кабін (4 великих скриньки і 4 кабінки), також не відокремлені кабінка і скринька для осіб з підозрою на респіраторні захворювання.

На дільниці № 141080 у Покровську (Комунальне підприємство "Покровськводоканал", актова зала, 2-й поверх, вул. Шевченка, 90) відсутні одна велика скринька, одна кабіна для таємного голосування. Скринька та кабіна для людей з завищеною температурою стоять осторонь, втім не позначені відповідним маркуванням. Також на дільниці відсутня кабіна для голосування маломобільних виборців.

У Покровську на дільниці № 141079 (навчально-виховний комплекс №2, їдальня, 1-й поверх, вул.1 Травня, 63) відсутня одна мала скринька.

Спостерігачі ОПОРИ також повідомляють про неналежне дотримання протиепідеміологічних заходів.

Так, на дільниці №140769 (Центр дитячої та юнацької творчості, зала для масових заходів, 1-й поверх мікрорайон Молодіжний, 22А) члени комісії вдягнули маски лише після зауваження спостерігача ОПОРИ.

На виборчій дільниці №140743 у м. Мирноград члени комісії носять маски, які не прикривають ніс, секретар комісії знаходиться без маски.

Відповідно до п. 15 Порядку здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 члени виборчої комісії, офіційні спостерігачі, поліцейські, працівники органів, закладів, установ, на території яких розташовані приміщення для голосування та приміщення виборчих комісій, інші особи, які забезпечують виборчий процес та перебувають у приміщенні виборчої комісії, приміщенні для голосування, зобов’язані бути одягненими у захисну маску (респіратор без клапана видиху) та/або захисний щиток, а згідно п. 11 цього ж Порядку - для випадків, коли у виборця, який прийшов на виборчу дільницю, виявлено підвищення температури тіла понад 37,2 °С та/або симптоми респіраторних захворювань, у приміщенні для голосування на кожній з виборчих дільниць необхідно облаштувати відокремлені кабіну та виборчу скриньку для голосування.