Народний депутат Нестор Шуфрич приїхав до Кривого Рогу і зараз присутній на засіданні ТВК. Під час прийому виборчої документації зустрічаються недоліки у роботі комісій.

На дільниці №121497 (гімназія №95, правий вестибюль, 1-й поверх) члени ДВК поїхали здавати протоколи та виборчу документацію, однак акт згідно з яким здійснювалась видача копій протоколів залишили на дільниці. Його не вклали до пакету з примірниками протоколів. 

На ВД №121604 (дошкільний навчальний заклад №263, к.1, 1-й поверх) у скриньці  виявлено один бюлетень із іншої дільниці.  

На безперервному засіданні Центрально-Міської районної у місті Кривий Ріг ТВК без прийняття рішення повернули на дільницю членів ВД №121739. Причина в неналежному оформленні виборчої документації - не було маркування на одному із пакетів.

Під час безперервного засідання Саксаганської районної у місті Кривий Ріг ТВК члени ДВК №121647 привезли виборчу документацію, серед якої був незапакований акт розбіжностей. ТВК зобов’язала ДВК запакувати цей акт на безперервному засіданні ТВК. 

У Саксаганській районній у місті Кривий Ріг ТВК на безперервному засіданні були присутні одночасно 2 спостерігача від кандидата Дмитра Шевчика. Спостерігач ОПОРИ звернув на це увагу голови ТВК, після чого один спостерігач від кандидата покинув засідання. 

Спостерігачі ОПОРИ повідомляють, що Центрально-Міська районна ТВК не вела протокол безперервного засідання ТВК. 

Спостерігачка ОПОРИ зафіксувала, як в приміщенні Металургійної ТВК членкині ДВК №121504 підписують секьюрпак, тому що, за їх словами, забули вказати час пакування. 

Народний депутат Нестор Шуфрич («Опозиційна платформа – За життя») зараз присутній на засіданні Центральної районної у місті Кривому Розі ТВК.

На засіданні Інгулецької районної у місті ТВК присутній ще один народний депутат від фракції «Опозиційна платформа – За життя» Анатолій Бурміч.

Відповідно до ч. 5 ст. 254 Виборчого кодексу України за результатами розгляду документів дільничної виборчої комісії та скарг про порушення вимог цього Кодексу під час проведення голосування та підрахунку голосів на виборчій дільниці, а також під час транспортування виборчих документів до територіальної виборчої комісії, що надійшли до територіальної виборчої комісії на момент прийняття документів дільничної виборчої комісії, територіальна виборча комісія приймає одне з таких рішень: 1) врахувати відомості протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці; 2) зобов’язати дільничну виборчу комісію виправити виявлені недоліки шляхом складання протоколу з позначкою "Уточнений"; 3) провести повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці в порядку, встановленому цим Кодексом.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.