Після приїзду на дільницю довіреної особи кандидата в супроводі журналістів, були знайдені бюлетені з позначками.

На виборчу дільницю №121622 (Криворізька гімназія №101 КМР, фойє) прибула довірена особа одного кандидата на посаду голови разом із представниками ЗМІ. Відразу після їхньої появи у приміщенні до них підійшла сторож гімназії, яка повідомила всім присутнім, що у туалеті закладу вона знайшла 2 предмети, зовні схожі на бюлетені.

Спостерігач ОПОРИ повідомив, що у схожих на бюлетені документах була відмітка «за» іншого кандидата на посаду міського голови. Про інцидент повідомлено поліцію.

В залежності від обставин справи, які будуть встановлені слідством, вказану ситуацію можна буде належним чином кваліфікувати. При цьому ОПОРА нагадує, що криімнальна відповідальність перебачена за викрадення і приховування виборчих бюлетенів (ч. 2 ст. 158-1 Кримінального кодексу України), за підробку та незаконне виготовлення виборчої документації, в тому числі виборчих бюлетенів (ч. 2 ст. 158-3 Кримінального кодексу України) та підкуп виборця (ст. 160 Кримінального кодексу України).

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.