Чернівецька міська ТВК опрацювала всі протоколи з виборів міського голови від районних у місті ТВК і 30 листопада оголосила результати – за кількістю відданих голосів перемогу здобув Роман Клічук.

29 листопада у Чернівцях відбулося повторне голосування на виборах міського голови (другий тур), в якому чернівчани обирали  між представником “Команди Михайлішина” Віталієм Михайлішиним та представником “Єдиної Альтернативи” Романом Клічуком.

За інформацією спостерігачів ОПОРИ, вранці 30 листопада міська ТВК оголосила результати виборів – Роман Клічук набрав 59,54 % голосів виборців, його опонент Віталій Михайлішин отримав 37,5% голосів виборців. Згідно з даними протоколу про результати голосування, кількість виборців, які взяли участь у голосуванні, становить 42 874 особи, кількість недійсних бюлетенів –1245.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)