У Чернівцях на дільниці №730499 членкиня дільничної виборчої комісії  проголосувала за себе та за свого сина. Спостерігач ОПОРИ викликав поліцію та написав заяву.

Одна з членів ДВК  проголосувала і за себе, і за свого сина, якого на дільниці не було і зі слів членкині, він перебуває в Італії. Бюлетені членкиня ДВК вкинула у дві різні скриньки. Поліція зафіксувала цей факт правопорушення та сфотографувала контрольні талони.

Згідно з частиною 1 статті 158-1 Кримінального кодексу України надання або отримання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі особою, яка не має права його надавати чи отримувати, або надання виборцю, учаснику референдуму заповненого виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі, або голосування виборцем, учасником референдуму більше одного разу, незаконне опускання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі до виборчої скриньки - караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

 

Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)