Після зняття з виборів чинного міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула на користь кандидата від «Опозиційної платформи – За життя», члена виконкому Костянтина Павлова кількість згадок про останнього на офіційному веб–сайті Криворізької міської ради значно збільшилась. ОПОРА нарахувала у період з 17 по 26 листопада 14 новин з висвітленням діяльності Костянтина Павлова, в той час як 2011 році він згадувався 3 рази, у 2017 та 2018 – по 1 разу, у 2019 році – 3 рази.

Нагадаємо, після того, як чинний міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул 17 листопада відмовився від боротьби за посаду голови, кандидат Костянтин Павлов, який посів третє місце, вийшов у «другий тур» виборів.

В той же день на сайті Криворізької міської ради було опубліковано звернення Юрія Вілкула, в якому він говорить про свою підтримку Костянтина Павлова: «Наш блок «Українська перспектива», мої знання і досвід завжди будуть підтримкою Костянтину Павлову в міській раді. З вірою у вашу мудрість і з вдячністю!».

Наступним після звернення чинного міського голови розміщено допис зі згадуванням кандидата на посаду Криворізького міського голови з заголовком «К. Павлов, вітаючи студентів: Завжди підтримаємо ваші прагнення до нових знань, до розвитку наукового потенціалу та реалізації цікавих проєктів!».

Після цього майже кожного дня в розділі «Новини» згадувався Костянтин Павлов, і теми матеріалів перекликаються з передвиборчою програмою кандидата:

18 листопада

  • «К. Павлов: За програмою мера Ю. Вілкула із соціального захисту криворіжців у листопаді ще більше 7 тис мешканців отримають допомогу від міста».

19 листопада

  • «К. Павлов: Доки дозволяє погода, продовжуємо ремонтувати дороги в місті. З початку року вже навели лад на понад  170 тис. кв. м доріг та прибудинкових територій»;
  • «Костянтин Павлов: Місто продовжить обраний курс на соціальну допомогу криворіжцям. Будуть збережені не лише діючі види допомог, але й збільшені соціальні виплати жителям»;
  • «К. Павлов: Для боротьби з COVID-19 продовжуємо забезпечувати базові лікарні всім необхідним. Ще  100 кисневих концентраторів буде передано  медустановам міста».

20 листопада

  • «К. Павлов: Прийняті рішення сесії, перше - про податкові канікули для малого та середнього бізнесу, друге - врятовані 5 міських лікарень, які хотів закрити Київ за реформою Супрун»
  • «К. Павлов: Всупереч непродуманій реформі Супрун місто комплексно працює над тим, щоб криворіжці отримували медичну допомогу гідного рівня, а лікарі мали комфортні умови для роботи»

 23 листопада

  • «Костянтин Павлов: Місто розпочало масштабну закупку та установку противірусних ламп. Завдяки подібним лампам Ухань в Китаї переміг Covid-19».

24 листопада

  • «Продовжуємо онлайн консультації з роз’яснення податкових канікул для підприємців Кривого Рогу».

25 листопада

  • «Заяви на отримання дозволів   на порушення об’єкта благоустрою тепер ще і онлайн!»;
  • «К.Павлов: Програма з повного оновлення міського транспорту буде продовжена. При цьому, ми не підемо шляхом різкого підвищення плати за проїзд, а зробимо його безкоштовним для всіх криворіжців»;
  • «К. Павлов на зустрічі з переможцями конкурсу «Громадський бюджет»: Пишаюся тим, що працюю разом з такими ініціативними та небайдужими до майбутнього рідного міста людьми!».

26 листопада

  •  «К. Павлов: Пандемія ставить перед нами серйозні виклики, тож залучаємо всі можливі ресурси для порятунку мешканців та захисту  медпрацівників, створено і підтримується резерв всього необхідного»;
  • «К. Павлов: Ми змусимо підприємства-забруднювачі впроваджувати європейські екологічні стандарти. Зробимо це жорстко. Відповідальність - аж до підвищення місцевих податків для них».

Раніше ОПОРА розповідала що у своїй агітації пропонують кандидати на посаду міського голови Кривого Рогу.

У ч. 5 ст. 12 Виборчого кодексу України зазначено, що рівність прав і можливостей кандидатів, партій (організацій партій) - суб'єктів виборчого процесу брати участь у виборчому процесі відповідних виборів забезпечується забороною втручання органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб та службових осіб у виборчий процес, за винятком здійснення повноважень, передбачених цим Кодексом; рівним та неупередженим ставленням органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємств, закладів, установ, організацій, їх посадових та службових осіб до кандидатів, партій (організацій партій) - суб’єктів відповідного виборчого процесу; рівним та неупередженим ставленням засобів масової інформації, інформаційних агентств до кандидатів, партій (організацій партій) - суб’єктів виборчого процесу.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)