На виборчій дільниці № 531145 виборець відмовився зняти медичну маску, щоб члени ДВК могли ідентифікувати його особу за документами. Мотивував це ризиком захворіти та дотриманням законодавства стосовно носіння засобів індивідуального захисту.

На відео, знятому спостерігачем ОПОРИ, помітно, як виборець, прийшовши на ВД № 531145 (Полтава, Соборності, 67), категорично відмовився зняти медичну маску. За його позицією - через ризик захворіти та дотримання вимог Закону України № 1000-ІХ «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Для з’ясування подальших дій членкиня ДВК зателефонувала голові Київської районної у м. Полтава ТВК Олені Резвіній. Вона пояснила, що видача бюлетеня неідентифікованому виборцеві лежить у зоні персональної відповідальності членів ДВК. Виборець же погоджувався зняти лише окуляри.

У підсумку члени ДВК відмовили чоловіку у видачі бюлетеня. Той обіцяв поскаржитися на дії представників комісії.

За додатковою інформацією звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 

Сайт |Фейсбук |Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)