В Дніпровській міській ТВК за два тижні до голосування у «другому турі» замінили 6 членів комісії. Натомість серед членів Криворізької міської ТВК не було жодної заміни.

Дніпропетровська обласна територіальна виборча комісія припинила достроково повноваження члена комісії Дмитра Зимного, він був замінений на Гліба Легушова («Єдність Олександра Омельченка»).

13 листопада заступниця голови Дніпровської міської ТВК Ольга Хоніч була замінена на Світлану Александрову («За майбутнє»). За три дні до цього Світлана Александрова, яка в той час були членкинею комісії від ВО «Батьківщина», була замінена на Олександра Геращенка. У ТВК відбувалися й інші заміни: Ігор Хоменко замінений на Олексія Яценка (Партія Шарія), Яна Грузинська – на Катерину Поп, Євген Польянов – на Дмитра Зимного («Європейська солідарність»), Лілія Мягка на Олександра Гармаша («Голос»).

У Довгинцівській районній у місті Кривому Розі ТВК були замінені секретар комісії (ВО «Батьківщина») та член комісії («За майбутнє»). В Інгулецькій районній у місті Кривому Розі ТВК замінені два члени комісії від партії «За майбутнє». В Покровській районній у місті Кривому Розі ТВК також відбулася заміна члена комісії («За майбутнє»). У Центрально-Міській районній у місті Кривому Розі ТВК був замінений член комісії від «Європейської солідарності» та дві особи від партії «За майбутнє». Найбільше замін відбулося в Саксаганській районній у місті Кривому Розі ТВК: був замінений голова комісії (ВО «Батьківщина»), заступник голови (Європейська солідарність) та два члени комісії від ВО «Батьківщина».

У складі Нікопольської міської ТВК відбулась одна заміна члена комісії від партії «Опозиційна платформа – За життя».

В Марганецькій міській територіальній виборчій комісії Нікопольського району після того, як був повністю оновлений склад комісії 7 листопада, були замінені голова комісії та член ТВК від партії «Слуга народу», секретарка комісії та членкиня комісії від партії «Європейська солідарність».

Нагадаємо, раніше ОПОРА повідомляла про те, що ЦВК вирішила достроково припинити повноваження Марганецької міської ТВК.

Відповідно до 4 ст. 208 Виборчого кодексу повноваження члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково, в тому числі і у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії. Подання про заміну члена виборчої комісії вноситься суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії, на паперових носіях та в електронному вигляді до відповідної виборчої комісії за формою, затвердженою Центральною виборчою комісією. До подання додаються документи, передбачені  частиною дев’ятою  статті 203,  частиною четвертою  статті 204 Виборчого кодексу. Зазначене подання під час виборчого процесу, а також у період з моменту формування складу територіальних виборчих комісій до початку виборчого процесу чергових місцевих виборів підлягає обов’язковому розгляду у п’ятиденний строк, але не пізніше останнього дня перед днем голосування, а поза межами виборчого процесу - у місячний строк з дня надходження.           

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)