Громадянська мережа ОПОРА проводить кампанію спостереження за повторним голосуванням на виборах міських голів у 7 містах: Луцьк, Одеса, Суми, Херсон, Кам'янець-Подільський, Краматорськ, Українка. У день голосування, 15 листопада, на дільницях присутні 179 спостерігачів мережі. ОПОРА оперативно готує новини та висвітлює події дня голосування (Регіональні новини). О 21:00 експерти Центрального офісу спілкуються з обласними координаторами Громадянської мережі ОПОРА зі спостереження за виборами в Херсонській та Донецькій областях.

Це відео також доступно для перегляду в Facebook

За час з 18:00 до 21:00 спостерігачі ОПОРИ повідомили ще про кілька випадків порушення процесу голосування 15 листопада. 

В Одесі спостерігачі ОПОРИ на одній дільниці зафіксували видачу бюлетеня без паспорта громадянина України, а на іншій дільниці виборець вимагав видати йому бюлетень по закордонному паспорту, однак безуспішно.

Також напередодні та в день голосування в міській ТВК відбулася низка замін, зокрема 14 та 15 листопада двічі змінювалася голова комісії.

Спостерігач ОПОРИ на одній з виборчих дільниць в Одесі зафіксував, як члени комісії почали заздалегідь заповнювати наліпки на пакунки, в які має запаковуватися виборча документація, та проставляти свої підписи на цих наліпках. Спостерігач ОПОРИ звернув увагу комісії на те, що триває голосування, і підписувати наліпки не можна. Члени комісії через зауваження спостерігача проголосували за видалення його з приміщення виборчої дільниці.

Окрім, 6 міст з кількістю виборців 75 тис. і більше, 15 листопада повторне голосування відбувається в Українці, що на Київщині. Спостерігачі ОПОРИ під час голосування на виборах голови місцевої громади зафіксували: завчасний початок ранкового засідання ДВК, дочасне заповнення контрольних талонів до бюлетенів, брак скриньок та порушення таємниці голосування. Інформацію про вибори в місті від спостерігачів ОПОРИ знайдете на рубриці на сайті: Київ та область.

Помітили порушення – дзвоніть 102. Або ж повідомляйте спостерігачам ОПОРИ.