У Краматорську спостерігачі ОПОРИ протягом дня голосування проводять моніторинг виборчих дільниць щодо дотримання карантинних норм. Загалом було виявлено, що епідеміологічних норм дотримуються більшість відвіданих дільниць, зокрема є скринінг температури, окремі скриньки для бюлетенів для людей з ознаками захворювання, дезінфектори у вільному доступі, виборці заходять до приміщення у захисних масках. 

Стосовно скриньок для людей з ознаками захворювання, було зафіксовано, що не на всіх дільницях членами ДВК контролюється процес вкидання бюлетенів: окремою скринькою користуються всі виборці за бажанням.

Також при видачі бюлетеня виборцю не всі члени дільничних комісій просять зняти маску для ідентифікації особи, котра голосує.

Також було зафіксовано, що більшість дільниць оснащені окремими кабінками для голосування, які призначені для людей інвалідністю. Такі кабінки мають наліпку з міжнародним символом доступності.

На спецдільниці під час проведення заходів дезінфекції представника ОПОРИ попросили залишити приміщення. 

Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Донецькій області, зазначила: “Процес голосування повинен бути безперервним. Члени виборчої дільниці не можуть покинути приміщення та залишити виборчу документацію. І навіть необхідність проведення дезінфекційних заходів та прибирання повинна проводитися без переривання процесу голосування”.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Громадське спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня на підконтрольній Україні території Донецької області, здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.