В смт Ясногірка, яке входить до Краматорської міської громади Донецької області, на внутрішньому шкільному подвір'ї, де розташовані виборчі дільниці №140982 та 141983, невідомий обстріляв пейнтбольними кулями з жовтою фарбою автомобіль “Газель”. 

На цій автівці розвозили членів ДВК до дільниць, де вони зможуть проголосувати за місцем своєї реєстрації. На той момент в автомобілі знаходився тільки водій. Він повідомив, що окрім особи, котра здійснила постріли кулями з фарбою, була ще одна особа, що знімала це на мобільний телефон. 

Як вдалося з’ясувати у очевидців події, невідомий з прихованим обличчям (у балаклаві) несподівано вискочив з-за будівлі школи №30, здійснив 23 постріли кулями з фарбою у припаркований автобус.

Представники Краматорського відділу поліції повідомили: “До поліції звернувся водій автомобіля "Газель", який стояв біля однієї з місцевих виборчих дільниць. Чоловік пояснив, що о 12.25 до нього під’їхали невідомі та почали стріляти маркерами з фарбою. Вказаний факт зареєстровано. Правоохоронці  проводять перевірку та встановлюють  учасників події”.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Громадське спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня на підконтрольній Україні території Донецької області, здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА