Новопризначений склад Марганецької міської ТВК станом на вечір 10 листопада не зібрався на перше засідання. Після формування нового складу ТВК пройшло три дні.

Кандидатка на посаду Марганецького міського голови Олена Жадько через суди домоглася аби міська ТВК повторно встановила результати голосування. Вона ж повідомила ОПОРІ, що в складі Марганецької міської ТВК знову відбуваються заміни. За її інформацією, замінені члени ТВК ще не зареєстровані ЦВК, тому перше засідання не відбулося.

ОПОРА повідомляла, що 6 листопада ЦВК вирішила достроково припинити повноваження Марганецької міської ТВК. 7 листопада ЦВК сформувала новий склад Марганецької міської ТВК в складі 14 осіб. Голова комісії –  Артем Соломін («Слуга народу»), заступник голови комісії – Тетяна Псалтирьова («За майбутнє»), секретар  комісії – Наталія Рубан («Європейська солідарність»). Інформація про наступні заміни в складі ТВК на сайті відсутні.

Нагадаємо, 9 листопада Третій апеляційний адміністративний суд постановив зобов’язати Марганецьку міську ТВК повторно встановити результати голосування з виборів Марганецького міського голови.

У ч. 3 ст. 36 Виборчого кодексу України зазначено, що перше засідання виборчої комісії скликається не пізніш як на другий день після дня її утворення, а наступні засідання - за необхідності.

Згідно з п. 5.1. Постанови ЦВК від 10 серпня 2020 року № 173 «Про Порядок організації роботи та ведення діловодства виборчих комісій з виборів Президента України, народних депутатів України, місцевих виборів» перше засідання виборчої комісії скликається не пізніш як на другий день після дня її утворення (формування складу) в порядку, передбаченому розділом 3 цього Порядку, головою виборчої комісії, визначеним рішенням про утворення (формування складу) цієї виборчої комісії, або в разі невиконання головою цієї функції - заступником голови комісії, а в разі невиконання цієї функції головою та заступником голови комісії - секретарем виборчої комісії.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)