Станом на 12:00 4 листопада Хустська міська територіальна виборча комісія не привезла протокол про підсумки голосування та іншу виборчу документацію у Закарпатську обласну територіальну виборчу комісії. В обласній ТВК пояснюють: усі документи Хустська міська ТВК мала привезти до 23:59 3 листопада, однак процес затримався через те, що згідно з рішенням суду Хустська міська ТВК проводить повторний підрахунок голосів на окремих дільницях. Як повідомили ОПОРІ в обласній ТВК, 4 листопада представники комісії поїдуть у Хуст, аби вилучити виборчу документацію в міської ТВК,

Хустська міська територіальна виборча комісія досі не привезла протокол про підсумки голосування та всю іншу необхідну виборчу документацію до приміщення Закарпатської обласної ТВК. Через це станом на 4 листопада обласна ТВК не може встановити результат виборів депутатів до Закарпатської обласної ради.

Голова Хустської міської територіальної виборчої комісії Магдалина Скомаровська у коментарі комунікаційниці ОПОРИ зазначила, що затримка у доставленні документації виникла через повторний підрахунок голосів на окремих дільницях.

«Ми проводимо перерахунок за рішеннями суду. Виборчу документації ми не доставляли ще ні до районної, ні до обласної ТВК», - пояснила голова Хустської міської ТВК.

Як вже повідомляла ОПОРА, 28 жовтня Хустська міська територіальна виборча комісія мала розпочати повторний підрахунок голосів на дев’яти дільницях міста – №210801, №210800, №210791, №210794, №210795, №210796, №210797, №210798, №210799.

У Закарпатській обласній ТВК комунікаційниці ОПОРИ пояснили, що останній строк здачі виборчої документації Хустською ТВК вже збіг, саме тому обласна ТВК 4 листопада їхатиме в Хуст, аби вилучити в міської ТВК протокол про підсумки голосування та інші документи.

«Ми направили в Хустську ТВК листа щодо надання протоколу Хустської міської ТВК ще 2 листопада. Ми просили надати протокол Хустської міської ТВК про підсумки голосування в межах встановлених Виборчим кодексом строків. Строк цей – до 23:59 третього листопада. Однак ці документи нам так і не доставили аргументуючи це тим, що є судові рішення згідно з якими вони роблять перерахунок на окремих дільницях. Оскільки комісія не привезла документи, ми готуємо постанову та їдемо витребовувати документи у місто Хуст», - зазначив голова Закарпатської обласної територіальної виборчої комісії Юрій Фекете.

За інформацією Юрія Фекете, наразі Хустська міська ТВК єдина в області не привезла виборчу документацію до обласної територіальної виборчої комісії.

Відповідно до частини 2 статті 255 Виборчого кодексу України територіальна виборча комісія після прийняття і розгляду протоколів (у тому числі з позначкою "Уточнений") дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на відповідних виборчих дільницях на підставі цих протоколів, а в разі повторного підрахунку голосів виборців - протоколів територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на відповідній виборчій дільниці не пізніш як на дев’ятий день з дня голосування (3 листопада 2020 року) встановлює  підсумки голосування по кожному виборчому округу з відповідних місцевих виборів.

Згідно з частиною 2 статті 256 Кодексу виборча комісія Автономної Республіки Крим, обласна, районна, районна у місті, міська, сільська, селищна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів про підсумки голосування в межах територіальних виборчих округів з відповідних місцевих виборів (у тому числі з позначкою "Уточнений") не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування (6 листопада 2020 року) встановлює результати виборів депутатів у єдиному багатомандатному виборчому окрузі, про що складає протокол про результати виборів.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.