Пізно ввечері 26 жовтня члени дільничної виборчої комісії № ДВК 511026 (м. Чорноморськ Одеської області) під час здавання виборчої документації в міській територіальний виборчій комісії виявили відсутність пакету з бюлетенями на підтримку політичної партії «Довіряй Ділам».

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, коли члени Чорноморської міської ТВК перевіряли комплектність пакетів з документацією, виявилась відсутність пакету з бюлетенями на  підтримку політичної партії «Довіряй ділам». Члени ДВК не змогли пояснити, де знаходиться цей пакет, зазначивши, що на виборчій дільниці його теж нема. Після цього представниця політичної партії «Довіряй ділам» у Чорноморській міській ТВК викликала на місце поліцію.

Пізніше територіальна виборча комісія, порадившись, розглянула уточнення про те, що ці бюлетені помилково спакували разом з бюлетенями за іншу партію. Після цього ТВК прийняла рішення залишити документацію на повторний підрахунок всіх бюлетенів.

У цей час на місці вже були присутні представники поліції та партії «Довіряй ділам», причому представник партії написав відповідну заяву до поліції.

Сьогодні, 27 жовтня, ТВК продовжить прийом виборчої документації від цієї ДВК, починаючи з 13:00.

Нагадаємо, згідно з ч. 2 ст. 158-1 Кримінального кодексу України, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня караються штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)