В Івано-Франківську та Надвірній бюлетені перерахують на двох дільницях, а у Коломиї три ДВК, через виявленні недоліки, складали протокол із позначкою «Уточнений».

Громадянська мережа ОПОРА дізналася, як відбувається процес передачі виборчих документів ДВК, які організовували вибори у депутати та на посади міських голів, у центрах новоутворених районів Івано-Франківської області.

Івано-Франківська міська ТВК прийняла бюлетені, протоколи та іншу виборчу документацію від усіх 125 дільничних виборчих комісій. Втім, у зв’язку із відсутністю кворуму та технічними проблемами у роботі системи «Вибори», процес розгляду протоколів ДВК розпочнеться пізніше. Також прийняли рішення про повторний підрахунок на двох ДВК.

Станом на 15:00 26 жовтня Коломийська територіально виборча комісія прийняла виборчу документацію у 15 ДВК із 40, де проводили вибори депутатів у Коломийську міську раду та міського голови. Три ДВК через виявленні недоліки складали протокол із позначкою «Уточнений».

Станом на 15:00  Косівська міська ТВК прийняла документацію із 20 дільниці із 21.

Калуська міська ТВК отримала документацію з усіх 44 ДВК. На одній із дільниць здійснюватимуть повторний підрахунок голосів, а на ще одній уточнюють протокол.

Надвірнянська міська ТВК отримала виборчі документи з 20 дільниць із 23. На двох ДВК будуть повторно перераховуватимуть бюлетені. 

Відповідно до частини 1 статті 254  Виборчого кодексу, з моменту закінчення голосування територіальна виборча комісія розпочинає безперервне засідання, яке продовжується безперервно до встановлення підсумків голосування та результатів відповідних місцевих виборів.

Повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у відповідному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів здійснюється територіальною виборчою комісією після розгляду і прийняття протоколів та інших документів від усіх дільничних виборчих комісій. (частина 12 статті 254 Виборчого кодексу).

 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)