На виборчій дільниці №071054 у Луцьку двічі виявляли у кабінках залишені бюлетені. Імовірно, їх там залишали попередні виборці.

Виявляли бюлетені виборці, котрі заходили до кабінок голосувати, та повідомляли про це комісію. На дільниці було два випадки виявлення таких бюлетенів.

«У першому випадку залишилося 2 бюлетені із виборів до Луцької районної ради та до Луцької міської ради. В  другій кабінці було залишено 1 бюлетень до Луцької районної ради. Виборців не встановлено», - повідомила ОПОРІ заступник голови ДВК Тетяна Костюк.

Два бюлетені були заповненими, а один – без позначок. Знайдені бюлетені погашені комісією, про що складено відповідний акт.

Відповідно до частини 10 статті 248 Виборчого кодексу України виборець особисто опускає заповнені виборчі бюлетені до виборчої скриньки.

За коментарями звертайтеся:
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.