У Житомирі на чотирьох дільницях в журналах реєстрації  зареєструвались 4 фейкових спостерігачів ОПОРИ.  Таку ситуацію виявили представники ОПОРИ.

Люди приходили з посвідченнями, в яких було вказано «Громадянська мережа ОПОРА» , або «Мережа ОПОРА» були на дільницях до 4 годин і йшли. Жоден з них не є офіційним спостерігачем ОПОРИ.

«Я вибирав дільниці спонтанно, перевіряв їх на доступність. На одній з дільниць мені сказала, що ваші колеги у нас вже були, я здивувався, хто і таким чином знайшов перше прізвище. Далі, коли я вже перевіряв на доступність решту дільниць, то запитував чи вже були люди з ОПОРИ на цій дільниці і таким чином знайшов ще двох. Моя колега знайшла ще одного фейкового спостерігача. При чому всі мені казали, що це саме Громадянська мережа ОПОРА, помилки бути не може, бо в нас назва унікальна», – розповідає спостерігач ОПОРИ.

Такі інциденти зафіксовані на:

ВД №181447 була особа з прізвищем «Метельська О.О.»

ВД №181441 була «Ткачук Тетяна»

ВД №181423 була «Тушинська Ольга»

ВД №181397 була «Колодзінська» посвідчення №51.

Про даний факт координатор ОПОРИ повідомив поліцію.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)