На виборчих дільницях №741002, 741073 та 741033 в Чернігові виявили помилки в списках кандидатів, а саме прізвища кандидатів в депутати від політичних партій не співпадають з номером округу, що викликало суперечки та штовханину на одній із дільниць. Про що повідомили спостерігачі ОПОРИ.

Так, в бюлетенях списки кандидатів з округу 2 (виборча дільниця №741073) надруковані в окрузі 4 (виборча дільниця №741002). При цьому по цих дільницях голосування продовжується в звичайному режимі.

Фото бюлетеня з виборчої дільниці №741073 за адресою: вул. Івана Мазепи, 35, м. Чернігів, Чернігівська обл., 14017 (школа №6)

Через помилку у відкритих списках кандидатів виник конфлікт та штовханина між спостерігачами партії «За Майбутнє», які намагались подивитись бюлетені та головою ДВК Волощуком Русланом на дільниці №741002 за адресою: вул. Соснова, 23А, м. Чернігів, Чернігівська обл., 14034 (школа №5, хол).

Окрім того, Руслан Волощук штовхав спостерігачів партії та не давав змогу їм підійти до столів с бюлетенями, що видно на відео. Голова ДВК заборонив використовувати свої слова для офіційного коментаря, вимагав вимкнути мікрофон та повідомим, що вже ходив по судам. 

«В виборчому бюлетені моє прізвище відсутнє взагалі і є таке враження, що переплутали списки. І як фахівці кажуть, що немає легітимного виходу з цієї ситуації, що склалася. Зараз працюємо над цим фактом і зараз зарано говорити про якість висновки, які можуть бути зроблені», – коментує ОПОРІ ситуацію з помилкою в бюлетені кандидат від партії «За Майбутнє» Юрій Штань.

Фото з дільниці №741002 за адресою: вул. Соснова, 23А, м. Чернігів, Чернігівська обл., 14034 (школа №5, хол).

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)