На Донеччині у селі Юріївка (Маріупольський район) на виборчій дільниці №140420 спостерігачі ОПОРИ повідомляють про факти, які свідчать про масове фотографування бюлетенів. 

Виборці, які заходять до кабінок,  голосують, а потім фотографують виборчі бюлетені, про що можуть свідчити характерні звуки мобільного телефону та спалахи. За повідомленням спостерігача, такі дії носять системний характер.

Також спостерігач ОПОРИ повідомив про організований підвіз виборців, а також  звернувся із заявою до поліції з приводу перешкоджання проведення фото- та відео фіксації на дільниці. 

Представники прес-служби обласної поліції надали роз’яснення, що за фактом ймовірної фото та відеофіксації виборцями проводиться перевірка. Як заявили члени ДВК, зйомка була, тому треба вилучити та подивитись. Отриману інформацію внесено до журналу Єдиного обліку подій.

Зазначаємо також, що на виборчій дільниці №140420 раніше була зафіксована масова зміна виборчої адреси (для порівняння станом на 31.07 - 251 виборець, станом на 30.09 - 1122 особа).

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Громадське спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.