У Маріуполі на 3 дільницях погасили бюлетені для голосування за міського голову. У зв'язку з  цим ці бюлетені не можуть бути використані для голосування.

Голова Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Анатолій Паламарчук у коментарі ОПОРИ підтвердив цей факт.

Водночас він підкреслив, що ці дії не носили умисного характеру, члени комісії так вчинили через помилку. Голова комісії надав також перелік дільниць з кількістю погашених бюлетенів:

“Номери комісій та кількість погашених бюлетенів 142433 – 1684 бюлетеня, 142420 – 861 погасили, 654 бюлетеня залишилось, а також 142401 – 1456 бюлетенів".

Спостерігач ОПОРИ особисто відвідав дві дільниці з відповідного переліку - №142433 та 142420. На дільниці №142433 голова комісії повідомила, що ці бюлетені комісія отримала о пів на третю ночі. З причини перевтоми членів комісії стався факт погашення бюлетенів.

Голова виборчої дільниці №142420 також підтвердила, що погашення бюлетенів сталося ненавмисно, також вона зазначила, що на цій дільниці зазвичай спостерігається низька активність виборців, тому сподівається, що бюлетенів, які залишилися, вистачить для голосування.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Громадське спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА